zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenDe Natuurwerkdag komt eraan! Doe je mee?

De Natuurwerkdag komt eraan! Doe je mee?

Op vrijdag 4 en zaterdag 5 november kan heel Nederland weer meedoen aan de Natuurwerkdag, de grootste vrijwilligersdag in het groen. Samen iets terug doen voor de lokale natuur en biodiversiteit, daar gaat het om! Ook in de Liemers werken vrijwilligers aan mooie natuurklussen die bijdragen aan natuurbehoud en -herstel.

 

Vind leuke klussen bij jou in de buurt!

In Duiven kun je tijdens de Natuurwerkdag aan de slag in het gloednieuwe Voedselbos Westsingel. De vrijwilligers kunnen hier je hulp goed gebruiken. Zo gaan ze aan de slag met het aanleggen van een takkenril en een composthoop, worden er kruidenmengsels ingezaaid en wordt er een Wilgentipi gemaakt.

Ook de vrijwilligers van de Knotploeg Duiven gaan hard aan de slag. In het wilgenbos achter de DVV-voetbalvelden worden er tijdens de Natuurwerkdag wilgen geknot. Daarnaast moet er een poel opgeschoond worden. Jong en oud is welkom om een dagje heerlijk in de natuur te komen werken.

Aan de Ooijsedijk in Oud Zevenaar ligt de Wejenward, een klein rabattenbos met bomen en knotwilgen. Om dit gebied en het aanliggende water open te houden is er onderhoud nodig. De vrijwilligers van Leefklimaat Zevenaar nodigen je van harte uit om mee te helpen met het verwijderen van opslag en het knotten van een aantal wilgen. Het gebied is belangrijk voor onder andere de bever.


De Natuurwerkdag en de Klimaatweek

Tijdens de Natuurwerkdag gaan jong en oud op meer dan 400 locaties in Nederland aan de slag met een leuke klus in de natuur. Dit jaar valt de Natuurwerkdag in de Nationale Klimaatweek. Door klimaatverandering hebben veel soorten het extra moeilijk. Nóg een reden om je handen uit de mouwen te steken dus! Kom samen met je kinderen, buren, vrienden of familie helpen en draag bij aan jouw omgeving. Wie neem jij mee?!

Kijk voor alle locaties en meer informatie op www.natuurwerkdag.nl en meld je aan!

 

LandschappenNL organiseert de Natuurwerkdag in samenwerking met Stichting Landschapsbeheer Gelderland en andere terreinbeherende- en natuurorganisaties. De Natuurwerkdag is mede mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland. Nationale Postcode Loterij is partner van de Natuurwerkdag.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties