zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenThomas van Helden uitgeroepen tot Beste Klusser van de regio Duiven

Thomas van Helden uitgeroepen tot Beste Klusser van de regio Duiven

Thomas van Helden is de Beste Klusser van de regio Duiven. Dat maakt HORNBACH deze week bekend na de eerste ronde in de klusstrijd van de Beste Klusser van Nederland. Thomas werd tot winnaar van zijn regio uitgeroepen door een vakkundige jury die zich had gebogen over de vele ingezonden projecten van deelnemers uit het hele land. Tijdens een kwalificatieproef neemt hij het op tegen de winnaars uit andere regio’s en maakt hij kans op een plek in de ijzingwekkende finale die op 26 november te zien is op tv bij Veronica.

Thomas’ zelfgemaakte houtskelet met wanden, vloeren en dak werd uitgekozen als best ingezonden project van Duiven en omstreken. Hij mag zich een heel jaar lang Beste Klusser in zijn eigen regio noemen. Een titel om trots op te zijn. En het kan nóg mooier worden, want als regiowinnaar maakt Thomas kans om door te stoten naar de finale. De regionale verkiezing was nog maar de eerste stap van HORNBACH’s zoektocht naar de Beste Klusser van heel Nederland. Honderden mensen met twee rechterhanden schreven zich in voor de pretentieuze verkiezing die dit jaar voor de 6e keer wordt georganiseerd. Inschrijven konden de deelnemers tot en met 16 oktober door hun mooiste klusproject met foto’s en video’s te uploaden via de website www.debesteklusservannederland.nl. De jury die alle projecten heeft beoordeeld, was wederom overweldigd bij het zien van zoveel klustalent in Nederland.

Kwalificatieproef: bouw een XL-katapult
Om kans te maken op één van de slechts drie finaleplekken, moeten de regiowinnaars een kwalificatieproef afleggen. “We krijgen een geweldige opdracht”, zegt Thomas. “Iedereen moet eigenhandig een XL-katapult bouwen. Daarvoor krijgen we drie uur de tijd en alle materialen die we nodig hebben. Ik voel de spanning toenemen en ik heb er vooral ontzettend veel zin in.” Het wordt dus zwoegen en zweten voor de deelnemers onder de bezielende leiding van presentator Maxim Hartman. Een vakjury beoordeelt de projecten onder andere op constructie, creativiteit en afwerking. Daarbij moet de katapult een bal van maar liefst vijf kilo kunnen afvuren. De drie regiowinnaars die het er bij de kwalificatieproef het beste vanaf brengen, verdienen een plek in de spectaculaire finale.

Zinderende tv-finale
De drie finalisten gaan op zaterdag 26 november de strijd met elkaar aan in de finale van De Beste Klusser van Nederland 2022 waarvan tv-zender Veronica verslag zal doen. De finalisten krijgen een project voor de kiezen waarbij ze al hun kluskennis, doorzettingsvermogen en creativiteit uit de kast moeten trekken. Ze zullen zichzelf moeten overtreffen om de uiterst kritische en vakkundige jury te overtuigen van hun klustalent. Heel Nederland kan deze drie klussers in actie zien om 19.00 uur bij Veronica waar zij gaan strijden om de titel Beste Klusser van Nederland 2022, eeuwige roem én de gouden hamer.

Benieuwd of Thomas één van de finaleplekken heeft weten te bemachtigen? Vanaf 11 november lees je het op www.debesteklusservannederland.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties