zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenBewoners welkom op startavond Klompenpad KIDS Groessen

Bewoners welkom op startavond Klompenpad KIDS Groessen

Hou je van wandelen en denk je graag mee over een wandelroute speciaal voor kinderen die het mooiste van Groessen laat zien? Op woensdag 30 november is de startavond voor het nieuwe Klompenpad KIDS in Groessen. De avond is bedoeld voor ouders, bewoners en geïnteresseerden die mee willen helpen om een Klompenpad te ontwikkelen en/of kennis hebben over educatie. De route wordt ontwikkeld samen met dorpsraad Groessen onder begeleiding van Stichting Landschapsbeheer Gelderland (SLG). Je bent van harte welkom om 19.30 uur in het Dorpshuis Groessen aan de Sint Isidorusplein 4 in Groessen. Inloop met koffie en thee is om 19.15 uur. Graag vooraf aanmelden via de website van SLG op slgelderland.nl/projecten/klompenpad-kids-groessen.

Klompenpaden
In Gelderland en Utrecht zijn inmiddels 142 Klompenpaden ontwikkeld door SLG en Landschap Erfgoed Utrecht waarvan 6 Klompenpad KIDS. De routes worden ontwikkeld en onderhouden samen met een groep lokale vrijwilligers. Ook in de gemeente Duiven liggen Klompenpaden namelijk het Kandiapad bij Groessen en het Hulsoapad bij Loo. In opdracht van de gemeente Duiven wordt nu ook een Klompenpad KIDS ontwikkeld.

Een Klompenpad KIDSsroute loopt door boerenland en laat kinderen kennismaken met het landschap en de dieren die er leven. De route is bedoeld voor kinderen van 4 tot 12 jaar en hun (groot)ouders. De KIDSroute loopt deels over het bestaande Kandiapad. Terwijl kinderen lekker buiten zijn, gaan ze bijvoorbeeld op zoek naar diersporen en watervogels, maken een natuurkunstwerk, worden een levend standbeeld of leren bomen herkennen. Een Klompenpad KIDS bevat enkele natuurlijke speelelementen voor kinderen.
De route wordt gemarkeerd met oranje bordjes en onderweg staan er bordjes met opdrachten. Ook komt er een KIDS-doeboekje met leuke weetjes en (extra) opdrachten.

Bewonersavond 30 november
Op de startavond wordt het project toegelicht. Alle aanwezigen krijgen de kans om hun ideeën voor de route en opdrachten aan te dragen. De informatie dient als basis voor de route. Een werkgroep (waarvoor men zich op deze avond kan aanmelden) bestaande uit bewoners en betrokken partijen, gaat vervolgens onder begeleiding van SLG aan de slag met de realisatie van het Klompenpad KIDS.

Kijk voor meer informatie op slgelderland.nlklompenpaden.nl of de Klompenpaden Facebookpagina.

Het Klompenpad KIDS wordt mogelijk gemaakt door gemeente Duiven en Provincie Gelderland.

 

Foto: Tjerk Steenbergen.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties