donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenTienjarige Mirre uit Groessen doneert haar voor Kika

Tienjarige Mirre uit Groessen doneert haar voor Kika

Haren doneren voor Kika, zodat er pruiken van kunnen worden gemaakt voor zieke kinderen. Dat idee vond Mirre Krechting uit Groessen zo gaaf, dat ze direct ging ‘sparen’ voor de juiste lengte. Vandaag 27 augustus was het dan zover.

De tienjarige Mirre uit Groessen, uit groep 7 van de Joannesschool in Groessen, liep al een jaar met het idee om haar haren te doneren aan Kika. “Ze had er al vaker over gehoord en vond het vreselijk dat er zoveel kinderen ziek zijn en zelfs hun haren kunnen verliezen”, vertelt moeder Sabine Krechting. “Geld doneren hadden wij al gedaan, maar dat vond ze niet voldoende. Dus toen ze hoorde dat je ook je haar kon doneren, was ze al snel om.”

Haar vriendinnetjes reageerden heel divers, maar altijd positief. Mirre: “Sommige kinderen vinden het zonde, omdat ze mijn lange haren zo mooi vonden. Maar dan is het toch juist nog mooier als je er een ander blij mee kunt maken? Bij mij groeit het vanzelf weer aan.”

Haar ouders, broer en zusje vinden het ontzettend lief en stoer. Echt iets voor haar. Vader Werner: “Mirre is van nature erg zorgzaam en heeft een warm hart voor een ander. Vooral als anderen het moeilijk hebben. Dat ze op deze manier kan helpen is toch prachtig?”

Meer informatie: www.haarwensen.nl

 

FOTO

Mirre toont trots haar afgeknipte haren.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties