Extra vluchtelingen voor tijdelijke opvang in Duiven komen niet

125 Views

De eerder aangekondigde honderd vluchtelingen die vandaag in de loop van de middag in Duiven zouden arriveren voor opvang, komen niet. Dat heeft het COA de gemeente laten weten. Of er nog andere vluchtelingen komen is op dit moment nog niet bekend. De gemeente blijft vooralsnog paraat om vluchtelingen op te vangen.

Vanochtend – dinsdag 29 september 2015 – meldde het COA  nog dat er in de loop van de middag honderd vluchtelingen naar Duiven zouden komen voor kortdurende crisisnoodopvang. Deze vluchtelingen waren afkomstig van een crisisnoodopvang uit Amsterdam.

Daarmee blijft het aantal vluchtelingen dat wordt opgevangen in sportcentrum Triominos, zaal Endesprong vooralsnog steken op 46. Gistermiddag was nog alles in gereedheid gebracht voor de komst van driehonderd vluchtelingen. Gemeente, het Rode Kruis en vrijwilligers waren er klaar voor. Leerlingen van het Candea College hadden de wanden van de zaal versierd met welkomsttekeningen. Het merendeel van de huidige groep komt uit Syrië en Irak.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!