donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurVeteranen op de bres voor Stichting Hulphond

Veteranen op de bres voor Stichting Hulphond

Op zaterdag 2 april aanstaande organiseert Stichting Veteranen de Liemers een benefietconcert uitgevoerd door het Orkest van de Koninklijke Luchtmacht op het Raadhuisplein in Zevenaar. De opbrengst gaat naar Stichting Hulphond.

Vanaf 20.00 uur speelt het orkest de sterren van de hemel. Het gevarieerde repertoire zal bestaan uit verleden en heden van onder andere Mozart, Queen en Marco Borsato.

Toegangskaarten zijn te koop vanaf 5 euro per stuk aan de kassa van het Musiater in Zevenaar of online via www.hetmusiater.nl. De kassa is geopend op dinsdag, woensdag en vrijdag van 11.00 tot 14.00 uur. U kunt zowel online als aan de kassa kaartjes kopen tot vrijdag 1 april om 14.00 uur.

Er zijn 2 soorten kaarten verkrijgbaar. Namelijk zitplaatsen voor 10 euro en staanplaatsen kosten 5 euro. Het aantal zitplaatsen is beperkt en op is op. Wanneer u een staanplaats heeft kunt u gezellig genieten van de show aan een van de statafels, onder het genot van een drankje.

Dagprogramma
Overdag is er vanaf 12.00 uur een middagprogramma dat bestaat uit een doorlopende demonstratie van het Korps Nationale Reserve. Daarnaast zullen er een aantal bijzondere militaire voertuigen worden opgesteld. Met enkele van deze voertuigen kan worden meegereden door Zevenaar.

Er zal minimaal één rit worden gemaakt naar de Fergusonbrug in Zevenaar. Daar zal door een veteraan worden uitgelegd wat zich daar aan het einde van de Tweede Wereldoorlog heeft afgespeeld. Eventuele niet verkochte kaarten voor het concert zijn overdag en voor aanvang van het concert nog te koop bij de ingang van de tent op het Raadhuisplein.

Hulphond Nederland
Stichting Hulphond zal een collecte houden voor onder andere de opleiding van hulphonden voor ex-militairen met PTSS (Post Traumatisch Stress Stoornis). Deze mensen hebben tijdens hun werk in oorlogsgebieden of op vredesmissies de meest vreselijke dingen meegemaakt en hebben daar een psychische stoornis aan overgehouden. Zonder hun trouwe viervoeter kunnen zij vaak vrijwel niet zelfstandig functioneren. Meer informatie kunt u vinden op www.stvdl.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties