zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenNationale Boomfeestdag in Westervoort en Zevenaar

Nationale Boomfeestdag in Westervoort en Zevenaar

In zowel Westervoort als Zevenaar wordt komende week Boomfeestdag gevierd.

Op woensdag 16 maart planten scholieren van groep 7 van De Bem Zevenaar en wethouder Tienke van der Werf samen bomen. Deze bomen komen te staan in de buurtschap De Bem in Groot Holthuizen. In totaal worden er 17 bomen en vele ligusterstruiken geplant. De eerste boom wordt rond 9.30 uur geplant door de wethouder.

Met deze actie wordt de Boomfeestdag gevierd en aandacht gevraagd voor het thema ‘Bomen en bossen’. Bomen in steden en dorpen zorgen er voor dat burgers zich lichamelijk én geestelijk gezonder voelen, minder gestrest. Een groene, bomenrijke leefomgeving nodigt uit tot bewegen: wandelen, fietsen en spelen. Bomen maken bossen en parken en zijn daarmee een belangrijk onderdeel van het dagelijks leven. Buiten dat zijn ze essentieel voor de biodiversiteit, werken ze als spons na veel regenval, gaan ze overstromingen en erosie tegen en zijn ze een belangrijke luchtzuiveraar. Bossen zijn dus van groot belang.

Op woensdag 16 maart aanstaande wordt ook in Westervoort de Nationale Boomfeestdag gevierd.Dat gebeurt op Het Ambacht, bij de groenstrook parallel aan het spoor (tussen de Noordelijke Parallelweg en Rivierweg).Leerlingen van groep zeven van alle basisscholen uit Westervoort doen mee aan de viering van de Boomfeestdag. Ze gaan bomen planten en een eigen tuintje maken, die ze mee naar huis mogen nemen. Wethouder Hans Sluiter is ook aanwezig deze ochtend en plant de eerste boom.

Op de foto van vorig jaar plant wethouder Toon Albers de bomen samen met de kinderen. Dit jaar is zijn collega Tienke van der Werf aan de beurt.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties