donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenVoorlichtingsmiddag senioren: oplichting herkennen en voorkomen

Voorlichtingsmiddag senioren: oplichting herkennen en voorkomen

Iedereen kan slachtoffer worden van oplichting, maar ouderen zijn extra vaak het doelwit van oplichters. Om hun weerbaarheid te vergroten organiseert de gemeente Duiven op 11 oktober aanstaande een voorlichtingsmiddag voor senioren: ‘oplichting herkennen en voorkomen’.

 

Week van de veiligheid

De voorlichtingsmiddag is tijdens de Week van de Veiligheid. Er worden dan in het hele land activiteiten georganiseerd rondom veiligheid. Dit jaar staat gedigitaliseerde criminaliteit centraal.

Burgemeester Huub Hieltjes: “Iedereen moet zich veilig kunnen voelen in zijn of haar eigen huis; achter de computer en aan de telefoon. Dat geldt ook voor onze senioren. Hen willen we daarbij extra helpen. Ik nodig hen daarvoor van harte uit in ons gemeentehuis. “

 

Voorbeelden en nuttige tips

Met een babbeltruc mensen geld afhandig maken, pincodes en pasjes proberen te stelen, hulpvragen via WhatsApp van mensen die zich voordoen als een familielid… Het zijn enkele voorbeelden van de onderwerpen die 11 oktober worden besproken. Online veiligheid en inbraakpreventie komen ook aan bod. Er kunnen niet alleen vragen worden gesteld aan mensen van onder andere de politie, de ouderenbond, de SNS-bank en een slotenmaker, zij delen ook nuttige tips.

 

Programma en aanmelden

Deelname aan deze voorlichtingsmiddag is gratis. Deelnemers kunnen zich tot 10 oktober aanmelden via j.bongers@1stroom.nl  De voorlichtingsmiddag vindt plaats in de raadszaal van de gemeente Duiven, Koning Willem-Alexanderplein 1.

Inloop vanaf 13.30 uur, start 14.00 uur en einde circa 16.00 uur.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties