zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenVoorlopig geen opvanglocatie voor asielzoekers in Duiven

Voorlopig geen opvanglocatie voor asielzoekers in Duiven

De gemeente Duiven en het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) zijn gezamenlijk tot de conclusie gekomen voorlopig geen opvanglocatie voor asielzoekers te realiseren in de gemeente.

Er is onderzoek gedaan naar een locatie voor een asielzoekerscentrum in Duiven met aanvullende voorzieningen in de omgeving. De gedachten in Duiven gingen uit naar een locatie voor 200-300 asielzoekers voor een termijn van 5-10 jaar. Ook is bekeken of een zogenaamde ‘satelietlocatie’ voor zo’n 200 asielzoekers tot de mogelijkheden behoorde.

Uit onderzoek van het COA blijkt dat de beschikbare locatie te klein is voor een volwaardig centrum met bijbehorende voorzieningen. Het realiseren van deze voorzieningen in de omgeving van de locatie is helaas niet mogelijk. De aangeboden locatie bleek voor het COA niet haalbaar. Daarom zijn gemeente en COA gezamenlijk tot de conclusie gekomen voorlopig geen opvang voor asielzoekers in de gemeente Duiven te realiseren.

De opvang van vluchtelingen in Nederland en Europa is echter nog actueel en de gemeente Duiven wil hieraan nog steeds een bijdrage leveren. Daarom worden de contacten tussen COA, gemeenten in de regio, de Provincie Gelderland en de gemeente Duiven wel onderhouden. Mocht dat leiden tot nieuwe initiatieven dan zal hierover in de eerste maanden van 2017 meer duidelijkheid ontstaan.

Huisvesting statushouders
Het resterende deel van dit jaar blijft het college van B&W zich volop inspannen om in de huisvesting van statushouders te voorzien. Hier ligt namelijk volgens de gemeente Duiven een belangrijke oplossing van het vluchtelingenvraagstuk. Door vluchtelingen met een tijdelijke verblijfsvergunning te huisvesten, wordt de doorstroming van en naar de reguliere opvang gestimuleerd.

De huisvesting van statushouders is een reguliere taak van elke gemeente. De gemeente Duiven werkt hierbij nauw samen met regionale partners en woningcorporatie Vivare. Het aantal te huisvesten statushouders is gekoppeld aan het inwoneraantal van de gemeente. De gemeente Duiven moet de 1e helft van 2016 30 statushouders huisvesten. Voor de 2e helft van 2016 is de taakstelling 35. Voor de huisvesting van statushouders wil het Rijk ook middelen beschikbaar stellen.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties