maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCijfers Westervoortse woningmarkt 2015 bekend

Cijfers Westervoortse woningmarkt 2015 bekend

De gemeente Westervoort heeft de ‘Monitor Woningbouw Westervoort’, de lokale woningmarktcijfers voor 2015 vastgesteld. Vorig jaar zijn er 41 nieuwbouwwoningen opgeleverd en via woningcorporatie Vivare zijn in het dorp 124 woningen nieuw verhuurd. De markt voor bestaande koopwoningen lijkt zich verleden jaar te hebben hersteld. Voor het eerst sinds de economische crisis werden bestaande woningen in Westervoort gemiddeld bezien weer boven de geldende WOZ-waardes verkocht.

Nieuwbouw

De 41 nieuwbouwwoningen zijn gerealiseerd op vier verschillende bouwlocaties:

  • appartementencomplex Het Forum aan de Kerkstraat leverde 16 nieuwe woningen op;
  • op de Schans werden 14 nieuwe woningen gebouwd;
  • drie woningen op Beekenoord;
  • acht aan de Heilweg.

In 2015 zijn geen nieuwe huurwoningen gerealiseerd. Ook in 2016 vindt er alleen nieuwbouw in Westervoort plaats in de koopsector. De woningbouwproductie zal dit jaar op een vergelijkbaar niveau liggen als vorig jaar.

Huurmarkt

Op negen vrije sector woningen na behoorden bijna alle 124 woningen die door Vivare nieuw werden verhuurd tot de sociale huursector met een huur tot maximaal € 710,68 per maand. De helft van die woningen is via het zogeheten maatwerk toegewezen aan mensen met urgentie (waaronder statushouders) en speciale doelgroepen (waaronder zorgbehoevenden).

Koopmarkt

De markt voor bestaande koopwoningen liet in 2015 een duidelijk stijgende lijn zien. Verkoopprijzen lagen voor het eerst sinds jaren weer boven de door de gemeente gehanteerde WOZ-waardes. Ook daalde het aantal te koop staande woningen van 215 begin 2015 naar minder dan 180 begin dit jaar.

De cijfers van de Westervoortse woningmarktmonitor zijn samengesteld door de gemeente Westervoort, waarbij ook de input is verwerkt die is verkregen in overleg met woningcorporatie Vivare en de lokaal actieve makelaars.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties