zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioZevenaarse komt in actie tegen armoede Grieks eiland Kreta

Zevenaarse komt in actie tegen armoede Grieks eiland Kreta

Helping Hands 4 Hellas Kreta is een initiatief van Netty te Kulve uit Zevenaar. Netty’s man Giannis komt van Kreta en ziet met eigen ogen hoeveel armoede daar heerst onder de lokale bevolking. Sinds juli 2015 zamelt zij samen met een groep vrijwilligers hulpgoederen en houdbaar voedsel in voor 110 gezinnen die onder de armoede grens leven. Deze mensen hebben geen inkomen, zelfs geen uitkering en zijn vaak afgesloten van gas en licht. Daarnaast heeft zij een samenwerkingsovereenkomst afgesloten met het ziekenhuis in Heraklion en een verpleeghuis omdat hier nauwelijks voorzieningen voorhanden zijn en wordt een kindertehuis gesteund.

Een betrokken groep vrijwilligers, uit het hele land, zamelt spullen in. Bedrijven en apotheken worden benaderd voor donaties en op Marktplaats worden producten gevraagd . Ook is er een vrijwilliger die versleten lakens herstelt en kussenslopen maakt voor het ziekenhuis in Heraklion. Alle materialen worden ingeleverd bij of verzonden naar Netty in Zevenaar. Zij slaat de ingezamelde spullen op in haar huis, totdat een van de vier Griekse transportbedrijven waarmee wordt samengewerkt de ingezamelde materialen, naast hun reguliere vracht, van Zevenaar naar Kreta vervoert.

De materialen die worden ingezameld zijn o.a. verbandmiddelen, gazen, pleisters, steriele spuiten en naalden, incontinentiemateriaal, medische voeding zoals Nutridrink en Fresubin, sondevoeding, rolstoelen, rollators, krukken en houdbare voeding. Het is geweldig om te zien dat deze spullen in Griekenland een tweede kans krijgen terwijl deze in Nederland zouden worden weggedaan.

Helping Hands 4 Hellas vraagt iedereen om overgebleven medicatie te verzamelen en niet terug te brengen naar de apotheek maar bij een van de vrijwilligers in te leveren. Deze medicijnen kunnen in het ziekenhuis nog goed worden gebruikt, mits deze nog in de verpakking zitten. In het ziekenhuis is niet eens paracetamol voorradig dus hulp is echt noodzakelijk. Een oproep via facebook heeft er al toe geleid dat er vanuit het hele land 750 doosjes paracetamol naar Zevenaar zijn gestuurd!

Het is ook mogelijk om via Chiel Leenders van Spar Leenders in Zevenaar de gezinnen in Kreta te steunen. Hij heeft een speciaal rekeningnummer voor donaties, samen met de SPAR regelt Netty vervolgens wat er nodig is voor de hulpbehoevende gezinnen.

Voor meer informatie kunt u kijken op de facebookpagina van Helping Hands 4 Hellas Kreta. Wanneer u goederen of medicijnen wilt doneren stuur dan een mailberichtje naar helpinghellas@gmail.com om een afspraak te maken. Iedere bijdrage, groot of klein, wordt enorm op prijs gesteld!

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties