zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurAfscheid voorzitter Piet Mathijssen bij Schutterij Onderling Genoegen

Afscheid voorzitter Piet Mathijssen bij Schutterij Onderling Genoegen

Tijdens de jaarlijkse ledenvergadering van schutterij Onderling Genoegen uit Duiven heeft voorzitter Piet Mathijssen de voorzittershamer overgedragen aan zijn opvolger Frans Dieker. Piet Mathijssen was bestuurslid sinds 1995 en voorzitter sinds 1999.

Het vertrek kwam niet geheel onverwachts, Piet heeft tijdens ledenvergadering van 2015 al aangegeven nog voor 1 jaar bij te willen tekenen als voorzitter in verband met de verhuizing van het oude CCOG (Cultureel Centrum Onderling Genoegen) naar de nieuwe OG-TenT (Onderling Genoegen Trots-en-Traditie). Op deze manier kon Piet de complete verhuizing, van begin tot einde in goede banen leiden. In zijn voorzittersperiode hebben er diverse mooie en bijzondere gebeurtenissen plaatsgevonden. De concoursen in 2006 en in 2012. Bij de laatst genoemde waar meer dan 35 verenigingen uit de regio streden om de prijzen, was er een uit duizenden. Alles klopte: het weer, het aantal de deelnemers, de vele vrijwilligers, de toeschouwers en het prachtig ingedeelde terrein. Ook het bezoek van Koning Willem-Alexander en Koningin Maxima was een van de vele hoogtepunten. Tijdens zijn voorzitterschap is het ook voor dames mogelijk geworden lid te worden van Onderling Genoegen, kwam de eerste vrouw in het bestuur en natuurlijk de verhuizing van het CCOG naar de nieuwe OGTenT. De laatste jaren heeft Piet zich als voorzitter zeer actief bezig gehouden met de verhuizing naar de nieuwe OGtent. Hij was namens de schutterij de spil tussen de schutterij, het bestuur van het CCOG en de gemeente Duiven.

Tijdens de Duuvese Kermis in augustus mocht Piet Mathijssen, mede voor al zijn inzet voor de schutterij, een lintje in ontvangst nemen en is hij geridderd in de orde van Oranje Nassau.

Ook nam tijdens de ledenvergadering penningmeester Henk Verhaaf afscheid van schutterij Onderling Genoegen. Henk Verhaaf is bestuurslid geweest vanaf 1995. Waarvan de laatste 20 jaren als zeer accurate penningmeester. Tijdens het federatieve concours in 2012 is een lintje al ten beurt gevallen aan Henk voor zijn geweldige inzet voor Onderling Genoegen. Deze twee mannen zijn vele jaren het gezicht van Onderling Genoegen geweest. Zij hebben er mede voor gezorgd dat de schutterij staat waar hij nu staat. Een prachtige schutterij in een mooi nieuw gebouw, een grote functionarissengroep om trots op te zijn, een schutterij met een groot ledenaantal en volop interesse voor de toekomst: de jeugd. Nieuw toegetreden tot het bestuur is Wilco van Brandenburg.

Foto: Francine van Leur

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties