zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenOpknapbeurt wijk Zonnemaat in Zevenaar van start

Opknapbeurt wijk Zonnemaat in Zevenaar van start

Maandag 21 september zijn de eerste opbouwende werkzaamheden gestart in de wijk Zonnemaat, fase 1. Een week eerder begon aannemer Gebra Infra B.V. uit Arnhem met de voorbereiding zoals het verwijderen van de asfaltdeklaag. Vanaf een week later gaan de eerste stenen alweer de grond in, waarbij wethouder Toon Albers en buurtbewoner Edwin Wendrich de eer hadden om gezamenlijk de symbolische eerste tegel te leggen.

In het bijzijn van bewoners, samenwerkpartners Baston Wonen, welzijnsorganisatie Caleidoz en de politie van Zevenaar heeft de officiële handeling plaatsgevonden. Daarmee is het startschot gegeven voor een flinke opknapbeurt van de wijk Zonnemaat. In vier fasen werkt gemeente Zevenaar aan het groot onderhoud in die wijk.

Voor en door de bewoners

Het bijzondere aan dit project is dat gemeente Zevenaar een nieuwe werkwijze hanteert: geen vooropgestelde plannen, maar eerst in gesprek met de betrokken bewoners om zoveel mogelijk de lokale wensen mee te nemen in de plannen. Daartoe zijn meerdere bewonersbijeenkomsten georganiseerd en konden belangstellende bewoners zich aanmelden voor een speciale werkgroep ter voorbereiding op het groot onderhoud. Waar mogelijk zijn hun ideeën en suggesties en die van andere wijkbewoners in de onderhoudsplannen verwerkt.

Mijlpalen

De leden van eerder genoemde werkgroep zijn uitgenodigd voor de eerste officiële handeling in Zonnemaat, onder wie Edwin Wendrich die ook deelnam aan de eerstesteenlegging. Bij de afronding van de werkzaamheden in fase 1 van Zonnemaat worden alle bewoners uitgenodigd om die mijlpaal samen te vieren. Fasen 2, 3 en 4 zijn later aan de beurt. De voorbereidingen voor fase 2 worden op dit moment al getroffen. De eerste bewonersbijeenkomst vindt in principe dit najaar nog plaats. De afronding van de vierde en daarmee laatste fase wordt naar verwachting in 2018 gevierd.

Foto: Symbolische eerste tegels in Zonnemaat gelegd door wijkbewoner Edwin Wendrich (rechts) en wethouder Toon Albers.

(Foto’s: gemeente Zevenaar)

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties