zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenDuiven en Zevenaar hebben ingestemd met Regiovoorstel inpassing A15/A12.

Duiven en Zevenaar hebben ingestemd met Regiovoorstel inpassing A15/A12.

De colleges van de vier gemeenten Duiven, Lingewaard, Overbetuwe en Zevenaar hebben ingestemd met het Regiovoorstel Inpassing A15/A12. Deze gemeenten worden geraakt door de voorgenomen verbreding en verlenging van de A15 en verbreding van de A12.

Na overleg met de minister van Infrastructuur en Milieu hebben de vier gemeenten met de provincie Gelderland het initiatief genomen om gezamenlijk met één voorstel te komen. Dat regiovoorstel is klaar en  bevat maatregelen voor een zorgvuldige inpassing van de A15 en A12, uitgaande van het eerder vastgestelde voorkeurstracé van de minister.

Op het grondgebied van de gemeenten Duiven, Lingewaard, Overbetuwe en Zevenaar is de verbreding en verlenging van de A15 geprojecteerd, in combinatie met een verbreding van de A12. Deze aanleg heeft gevolgen voor de woon- en leefkwaliteit en het landschap. Om de nadelige gevolgen zo veel mogelijk te beperken hebben de vier gemeenten met de provincie Gelderland een gezamenlijk document opgesteld. Dit bevat een Ruimtelijk Kwaliteitskader met nadere studie en analyses en een Ruimtelijk Kwaliteitsplan met concreet uitgewerkte voorstellen.

Daarbij is integraal gekeken naar de omgeving rond het beoogde tracé van de A15/A12. Zodoende bevat het plan ook voorstellen voor goede verkeersaansluitingen op het onderliggend wegennet. De betrokken gemeenten hebben eensgezind met de provincie gewerkt aan de totstandkoming van het regiovoorstel. Zij beschouwen het totale pakket aan maatregelen noodzakelijk voor een zorgvuldige inpassing.

Het regiovoorstel is door de betrokken wethouders, de heren Van Groningen, Peren, Van Baal en Albers en de betrokken gedeputeerde, mevrouw Bieze aangeboden aan verantwoordelijke hoofdingenieur-directeur van Rijkswaterstaat OostNederland, mevrouw Cuperus. Zij is positief over de wijze waarop dit gezamenlijke plan tot stand is gekomen.

De komende weken worden de voorstellen doorgerekend. Partijen verwachten dat op 5 november 2015 in een bestuurlijk overleg met landsdeel oost, het zogenaamde BO MIRT, tussen de gedeputeerde en de minister verdere afspraken zullen worden gemaakt.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties