Week van de Alfabetisering

10 Views

Liemers Taalhuis komt in Duiven en Zevenaar in actie tegen laaggeletterdheid

Wist je dat één op de zes mensen in Nederland moeite heeft met lezen en schrijven? Geld opnemen bij een pinautomaat, (voor)lezen aan (klein)kinderen of het lezen van folders en brochures is een lastige opgave. Laaggeletterdheid is een groot probleem. Het kost de Nederlandse samenleving bovendien bijna 1 miljard euro per jaar. Tijd voor actie dus!

Van 4 tot 10 september zijn er in Nederland veel inspirerende activiteiten om aandacht te vragen voor laaggeletterdheid. Het overkoepelende thema hiervan is een goede daad is het delen waard. Uiteraard doen de Bibliotheken ook mee. Het doel is laaggeletterdheid te verminderen door zo veel mogelijk mensen te bereiken en het probleem bespreekbaar te maken. Bovendien willen we aan laaggeletterden laten weten dat ze er niet alleen voor staan. De Bibliotheek helpt bij het verbeteren van taal- en digivaardigheden, bijvoorbeeld door in te zetten op leesbevordering en het aanbieden van speciale cursussen voor laaggeletterden.

Activiteiten

Kunstwerk! De Bibliotheek Liemers organiseert de volgende activiteiten tijdens de Week van de Alfabetisering:

  1. Bij Groenrijk  Zevenaar en Bruna Duiven wordt voorgelezen. Bij Bruna Duiven door wethouder Ineke Knuiman op woensdagmiddag  6 september van 14:00-15:00 uur en Groenrijk Zevenaar op zaterdagmiddag 9 september van 14:00-15:00 uur.

 

  1. Met een docente wordt het nieuwe programma de Liedjeskast gepromoot in Duiven en Zevenaar. De Liedjeskast is een programma van oefenen.nl waarin met behulp van een liedje taalregels aangeleerd worden.

Zevenaar op 5 september van 10:00-11:30 uur en in Duiven op 7 september van                10:00-11:30 uur

Kijk voor meer informatie op: www.debibliotheekliemers.nl

 

Share on LinkedInEmail this to someoneShare on Google+Pin on PinterestShare on FacebookTweet about this on Twitter
Writing the alphabet on a teacher’s blackboard.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).