zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeMontferland1 oktober Dag van het Huren

1 oktober Dag van het Huren

Op zaterdag 1 oktober organiseren woningcorporaties in Nederland voor de tweede keer de Dag van het Huren. Plavei en Baston Wonen doen hier ook aan mee. De Dag van het Huren in Nederland is een initiatief van woningcorporaties en branchevereniging Aedes. Meer informatie is te vinden op www.daaromhuren.nl. De Dag van het Huren in Montferland en Zevenaar staat in het teken van ontmoeting en dialoog tussen bewoners en medewerkers van de corporaties.

Wat is er op 1 oktober te doen in de gemeente Montferland?

Plavei grijpt de Dag van het Huren aan om in gesprek te gaan met huurders over hun wensen voor de wijk en wat ze daarbij verwachten van Plavei.

Leefbaarheid in wijken is een thema dat Plavei op de agenda heeft staan voor de komende jaren. Zo ligt er een aantal opgaven, waaronder ook het aanpakken van verouderd bezit en de huisvesting van een toenemende groep woningzoekenden. Hiervoor moet Plavei grote investeringen doen. Vanaf 2017 gaat zij hier gefaseerd mee aan de slag. Maar op 1 oktober gaat Plavei eerst de wijk in. Medewerkers van woningcorporatie staan in de Bloemenbuurten in Didam en ’s-Heerenberg. Ze nemen tuingereedschap en groencontainers mee voor tuinafval. Bewoners kunnen aan de slag in hun eigen tuin. Plavei zorgt daar waar het kan voor een helpende hand, voor koffie en wat lekkers. En voor de kinderen in de buurt is er een springkussen en een kleurwedstrijd. Op 1 oktober is ook Kerkstraat 7 -in de volksmond beter bekend als Pandje Peperkamp- te bezichtigen. Dit historische pand staat na renovatie nu te koop. Ook hier is koffie en een springkussen voor de kinderen. Ook de kleinere kernen krijgen bezoek van Plavei. Twee tot Koffiebussen omgebouwde onderhoudsbussen rijden de dorpen langs waar Plavei woningen verhuurt.

Wat is er op 1 oktober te doen in de gemeente Zevenaar? 

Baston Wonen wil graag weten wat er leeft en speelt in buurten en wijken waar zij woningen verhuurt en wil in contact zijn en blijven met de bewoners. Tijdens de eerste editie opende Baston Wonen haar kantoordeuren voor alle publiek.

Dit jaar gaan de medewerkers van Baston Wonen zelf de wijk in, de keus is gevallen op Bergvrede/Bastion en Stadsgracht. De medewerkers van Baston Wonen staan tussen 11.00 en 15.00 uur in het “blauwe huis”, er worden poffertjes gebakken en sport- en spelactiviteiten voor de kinderen georganiseerd. De bedoeling is dat hiermee het gesprek op gang komt en bewoners aan Baston Wonen hun wensen en verwachtingen en ideeën voor hun buurt gaan delen. Spektakelstuk wordt het met de buurt maken van een heel groot schilderdoek “Samen kleur geven aan de wijk” dat een aantal weken op de gevel blijft hangen. De Dag van het Huren biedt daar een ideale mogelijkheid voor.

Meer informatie:

www.plavei.nl/dagvanhethuren
www.baston.nl/nieuws

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties