dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenDe Niemanders spelen laatste kerkshow in Doesburg

De Niemanders spelen laatste kerkshow in Doesburg

In hun laatste kerkshow sluiten De Niemanders hun gevangeniscyclus af met een speciale semi-akoestische show. Over deze show schreef 3VOOR12: ‘De Niemanders leggen met onvoorstelbare beheersing een gevoelige wereld bloot met een ongekend memorabele vertaling van vertelkunst naar live performance.’ Wout en Rocco van Donnerwetter gaan op vrijdag 16 december om 20.00 uur op zoek naar de kantelpunten en sleutelmomenten in de levens van hen die de verkeerde keuzes hebben gemaakt.

Samen met – en geïnspireerd door – de inmates schreven Rocco en Wout een uniek album dat verhaalt over de bajesbewoners en hun levens. Een ontmoeting en samenwerking tussen ‘binnen’ en ‘buiten’. Samen zijn zij De Niemanders.

Een spagaat tussen goed en kwaad

‘Je ziet het niet, de barsten onder kekke kapsels, de vouwen in iemands ruggengraat. Het leven biedt geen stippellijntjes, maar een spagaat tussen goed en kwaad. De ‘iemanders’ schijnen in glossy’s, op het platte beeld zo vermetel. De Niemanders wonen op de achterkant van hun cv, in een heksenketel.’

De aanleiding voor De Niemanders vond plaats in september 2018, toen Ostermann en Kemkens (Donnerwetter, Shaking Godspeed) een band formeerden met vijf gedetineerden in een gevangenis. Ze speelden er drie concerten. Uit deze verrassend mooie samenwerking ontstond de wens voor een nog intenser vervolg: samen een plaat maken. De uitkomst is een album met songs geschreven in Nederlandse gevangenissen en een concertreeks binnen en buiten de muren.

Vrijdag 16 december, 20.00 uur. Toegang € 15,00.

 

foto: Willem Melssen

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties