dinsdag, april 30, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioStart Zwerfafvalbrigade Stokkum een succes

Start Zwerfafvalbrigade Stokkum een succes

Afgelopen vrijdag stonden meer dan tien vrijwilligers aan de start van de Zwerfafvalbrigade in Stokkum. Rond 16.30 uur deed wethouder Ruth Mijnen de aftrap. In drie groepen ging men vervolgens met afvalknijpers en vuilniszakken aan de slag, waarbij ook de wethouder actief meedeed.

 

Vooral buiten de bebouwde kom lag het nodige zwerfafval, bijzonder ergerlijk in zo’n prachtige omgeving. Onderweg kwamen de vrijwilligers onder andere een voorbeeld tegen hoe vervuilend zwerfafval kan zijn: een stuk landbouwplastic dat bij het maaien in ontelbare kleine stukken is versnipperd.

 

Na afloop praatten de deelnemers gezellig na met een drankje bij café De Pluum. Stokkum is weer schoon en dat zal door de inzet van de Zwerfafvalbrigade ook zo blijven!

 

Het aanpakken van zwerfafval was een wens van bewoners tijdens het Levend Landschap proces in Stokkum. Wilt u ook meedoen? Neem dan contact op met Derk Huizinga van Stichting Landschapsbeheer Gelderland via telefoon 026-3537444 of d.huizinga@landschapsbeheergelderland.nl.

 

Meer informatie: http://landschapsbeheergelderland.nl/soorten-vrijwilligerswerk/

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties