donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenHoogste punt bereikt voor een unieke dagbestedingslocatie in Nieuw-Wehl

Hoogste punt bereikt voor een unieke dagbestedingslocatie in Nieuw-Wehl

Een feestelijk moment voor de deelnemers van de dagbestedingsgroepen Simonshof, De Dierengroep en Manegegroep van Elver in Nieuw-Wehl. Gisteren werd het hoogste punt van de kerk gevierd; hun nieuwe én bijzondere werkplek. Tijdens de viering van het hoogste punt werd ook de naam bekendgemaakt van deze nieuwe werkplek. Reden voor een feestje!

Trots onthulden een aantal deelnemers middels een groot spandoek de nieuwe naam. Vanaf oktober heet de nieuwe werkplek Hof van Heden. Begeleider Rob van Simonshof: “Met de naam Hof van Heden is het een tuin van deze tijd en blijven we kijken naar de toekomst. We staan voor biologisch, duurzaam, vooruitstrevend en vernieuwend. Dat zie je terug in het hergebruiken van producten en het niet gebruiken van bestrijdingsmiddelen. Én vergeet de dierengroep niet met onder andere de alpaca’s, konijnen, herten en vogels. Hier speelt het knuffelen en snoezelen een belangrijke rol.”

In de avond werd het hoogste punt gevierd met de directe buren, bestuur Zandewierde en schutterij De Eendracht. Deelnemers kijken uit naar hun nieuwe werkplek. Deelnemer Dennis: “Ik vind het heel spannend en ben ook een beetje zenuwachtig omdat ik straks wel moet wennen. Maar het is prachtig, groot en gezellig. Ik zie mezelf hier al wel zitten.”

Unieke werkplek

Manager Ric: “Zo’n verbouwing van een kerk is een heel project met veel voorbereiding. Er komt aan de zijkant van de kerk een prachtige uitbreiding met verblijfsruimtes voor onze deelnemers. De oude verbinding tussen de pastorie en de kerk wordt vervangen door een grote ruimte met een tuinkas, die qua architectuur perfect bij de uitstraling van de kerk en aanbouw aansluit. Het is heel mooi om te zien dat alles steeds meer vorm krijgt. In oktober is de officiële opening van Hof van Heden en is de nieuwe en bijzondere werkplek van onze deelnemers van de drie dagbestedingsgroepen een feit.”

Karakteristieke gebouw in het dorp

Dagbesteding in een kerkgebouw, dat is een grote verandering. Niet alleen omdat het functionele gebruik van de ruimtes geheel anders is, maar ook in de beleving van inwoners Nieuw-Wehl en omgeving. Veel karakteristieke kenmerken van de combinatie kerk en pastorie blijven behouden. Elver hoopt dat het opnieuw een plek wordt, in het midden van het dorp Nieuw-Wehl, waar mensen graag komen.

Vervolg

De nadruk ligt de komende tijd op de afwerking van de buitenkant, maar vooral ook de inrichting met onder andere de technische installaties. Daarnaast wordt er een start gemaakt met de inrichting van het terrein om de kerk heen. Er is al een boomgaard voor fruitteelt ingericht, er zijn heggen geplaatst maar er komt ook een terras met beplanting alsmede een volière en een klein dierenverblijf. Ric: “Kortom, er is nog heel veel te doen, maar het geeft ongelooflijk veel energie en plezier dit mooie project langzaam te zien groeien!”

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties