‘De markt is een ontmoetingsplek’

54 Views

Voor de rubriek De Liemers Werkt bezoeken we regelmatig een ondernemer of

medewerker van een Liemers bedrijf.

 

Naam?

“Willem Wegman, ik woon in Zevenaar. Mijn bedrijf heet bloemenhandel Wilri.”

 

Bedrijf?

“Ik ben opgegroeid met bloemen, geboren en getogen op een kwekerij in Aalsmeer. Op 16 september is het 40 jaar geleden dat ik met mijn vrouw deze bloemenhandel begon. Bij Wilri kopen we zelf in, op de veiling. Je beslist in een tienduizendste van een seconde. Er zit een stukje spanning in: de wereldmarkt volgen, zien wat het aanbod is. Een echte kleurenpracht. Ik geniet nog steeds van het samenstellen van een boeket. Daarnaast bevoorraden we tankstations, retail en doen we een stukje groothandel. Bloemen blijven een passie voor mij.”

 

Vrije tijd?

“Ik participeer al 40 jaar in het verenigingsleven. Er was een tijd dat ik voorzitter was bij zeven verschillende verenigingen, tegelijkertijd.”

 

De Liemers?

“Dit is waar ik Ria, mijn vrouw, heb leren kennen. Ik heb het in de Liemers verschrikkelijk goed naar mijn zin. Het is een sociale omgeving, waar een stukje respect is voor elkaar.”

 

Mooiste plekje?

“Ik houd van de natuur. Gewoon, als de koeien in de wei staan… als je het wilt zien, zie je altijd mooie dingen. Dat kan een bloemetje in de berm zijn, of een heel landschap.”

 

Lokaal?

“In 40 jaar hebben we ontzettend veel instellingen en verenigingen gesponsord. Daarbij staan we iedere vrijdag in Zevenaar op de markt. Dan krijg je als bedrijf interactie met de lokale bevolking. De markt is niet alleen boodschappen doen, het is een ontmoetingsplek. Je kent de mensen.”

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!