zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenWestervoort verwelkomt eerste Oekraïense vluchtelingen in oudbouw gemeentehuis

Westervoort verwelkomt eerste Oekraïense vluchtelingen in oudbouw gemeentehuis

Na circa 3 maanden van verbouwen, inrichten en organiseren, is op 1 september de vluchtelingenopvang in de oudbouw van het gemeentehuis Westervoort in gebruik genomen. De locatie biedt met vijftien slaapkamers opvang aan ongeveer 60 personen.

 

Welkom in Westervoort

Diezelfde donderdagmiddag verwelkomt  burgemeester Arend van Hout namens de gemeente de eerste Oekraïense vluchtelingen. Van Hout: “Ik ben blij dat onze gemeente deze bijdrage kan leveren. Vooralsnog functioneert de oudbouw in het gemeentehuis een half jaar als opvanglocatie. Dat kan, als dat nodig is, worden verlengd tot twee jaar.”

 

Met de Veiligheidsregio (VGGM) is afgesproken dat de toestroom vanuit de CrisisNoodOpvang (CNO) in een aantal fasen plaatsvindt. Locatiemanager Wilbert Vrieze vormt het eerste aanspreekpunt voor de vluchtelingen. Hij wordt daarbij ondersteund door tolken, beveiligers en organisaties als het Rode Kruis en Vluchtelingenwerk.

 

Betrokken samenleving

Arend van Hout: “Er is de afgelopen maanden erg hard gewerkt om dit deel van het gemeentehuis als opvanglocatie geschikt te maken. Ook is bijvoorbeeld al geregeld dat maatschappelijke organisaties die in onze gemeente actief zijn, de vluchtelingen passende activiteiten of ondersteuning kunnen bieden. Kinderen in de basisschoolleeftijd kunnen in elk geval in Duiven naar school, daar is in de Groene Ring een aantal klassen voor.”

 

De burgemeester is onder de indruk van de betrokkenheid vanuit de samenleving: “Het doet me goed dat er van alle kanten uit onze samenleving hulp wordt aangeboden; door inwoners, maatschappelijke organisaties en bedrijven. Het zal er zeker aan bijdragen dat ‘onze’ Oekraïners zich snel thuis gaan voelen in Westervoort.”

 

Meer informatie

Informatie over de opvang van vluchtelingen in de gemeente Westervoort en hoe mensen kunnen helpen: www.westervoort.nl/hulp-voor-oekraine. Er is een apart e-mailadres voor vragen: oekraine@1stroom.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties