zondag, mei 19, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Tijn TiedinkBlog Tijn Tiedink | Montferland weet het niet meer

Blog Tijn Tiedink | Montferland weet het niet meer

Een paar weken geleden stond er in de Gelderlander de kop ‘Montferland kiest definitief voor de Achterhoek, maar blijft ook nog elders actief; financiële consequenties nog niet duidelijk’. En ik dacht huh? Maar eerst even terug naar het begin. Op 1 januari 2005 is de gemeente Montferland ontstaan bij een gemeentelijke herindeling van de gemeentes Bergh en Didam, deze twee werden toentertijd samengevoegd.

Raar vond ik het, want ik vind dat je niet kan kiezen of je nou bij de Achterhoek of bij de Liemers hoort. Dit is namelijk vooraf bepaald door de topografische ligging. Maar in het artikel stond dat de gemeente deels nog wel bij de Liemers zou horen, en toen dacht ik: nu snap ik er helemaal niks meer van. Wat vast stond is dat het de samenwerking Groene Metropool Regio Arnhem-Nijmegen moest verlaten, maar dat betekende niet dat het alle banden daarmee zou verbreken. Toen dacht ik: ‘Montferland, het is alles of niks’. De Montferlandse woningcorporatie zou hier ook nog wat van gaan merken, zij moeten namelijk overstappen van woning verdeelsysteem, iets wat maar liefst 100.000 euro zou gaan kosten. Toen zag ik dat er twee reacties onder dat artikel stonden, een van Astrid en een van Heino. Ik zal ze sparen en hun achternamen niet noemen. Astrid wilde dat Montferland gewoon bij de Liemers hoorde, omdat dit geografisch gezien een feit was.

En toen kwam Heino, en we weten allemaal wie Heino is. Een betweter die alleen wel gelijk heeft. Hij zei dat Montferland geografisch gezien in Streek De Graafschap lag, waarmee hij bedoelde dat het eigenlijk in de Achterhoek lag en de Liemers eigenlijk helemaal niet bestond. Daarna haakte ik af omdat hij begon over het geld dat het zou kosten, iets met criminelen en winst. Naar mijn mening hoort Montferland gewoon bij de Liemers en zal het er ook altijd bij horen of ze dat nou willen of niet.

Tijn Tiedink

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties