dinsdag, april 30, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLiemers loopt en fietst voor beter welzijn kankerpatiënten

Liemers loopt en fietst voor beter welzijn kankerpatiënten

De voorbije jaren deed Team LooRunners Duiven 073 steevast mee aan de Roparun. Dit seizoen gaat de groep Liemerse sportievelingen verder onder de naam Team Liemers For Life (073). In het pinksterweekeinde (3, 4 en 5 juni) beginnen de lopers, fietsers en begeleiders aan hun vierde deelname aan het estafette-event tussen Parijs en Rotterdam.

“Zo’n vijf jaar geleden ontstond op de kermis in Loo het idee om deel te nemen aan de Roparun. Er was direct enorm veel enthousiasme. In de jaren daarna wisselde de groep op een aantal posities van samenstelling en kwamen er groepsleden uit de hele Liemers bij. Het is mede daarom dat we onze naam breder hebben getrokken. Samen, met de hele streek, maken wij ons sterk voor het goede doel: verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker”, zegt captain Ronald Lucassen van Team Liemers For Life.

Begin juni reist de 25-koppige groep naar de Parijse luchthaven Le Bourget om daar te beginnen aan de terugtocht naar Nederland. In estafette gaan de fietsers en lopers naar Rotterdam, waar aan de voet van de Erasmusbrug de officiële finishlijn is getrokken. De sportievelingen doen er ongeveer 48 uur over en krijgen onderweg steun van een compleet begeleidingsteam, bestaande uit chauffeurs, een kok en verzorgers. De tijd tot het pinksterweekend gebruiken de teamleden om zich klaar te stomen voor de grote uitdaging.

Statiegeldactie bij Jumbo Duiven
Het is Team Liemers For Life te doen om het sportieve avontuur en vooral om het goede doel. Met de Roparun zet de groep zich in voor een betere levenskwaliteit van mensen met kanker. In de aanloop naar de estafetteloop zijn er diverse (inzamelings)acties. Op dit moment is er een statiegeldactie bij Jumbo Duiven (Eilandplein en Pastoriestraat). Mensen kunnen er bij het inleveren van lege flessen voor kiezen om het statiegeld via Team Liemers For Life te schenken aan het goede doel.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties