dinsdag, februari 27, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenAlzheimer-Café over dementie en logopedie

Alzheimer-Café over dementie en logopedie

Dementie wordt veroorzaakt door een stoornis in de hersenen. Een veelvoorkomende oorzaak is de ziekte van Alzheimer. Kenmerkend voor dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Daarnaast kunnen er andere stoornissen optreden, zoals gedragsproblemen en veranderingen in karakter. Taal- en/of spraakstoornissen kunnen bij alle vormen van dementie voorkomen. De verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte. Op een gegeven moment kunnen er ook problemen ontstaan met eten en drinken. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Voorlichting en begeleiding zijn daarom zeer belangrijk. Er zijn echter tal van interventies die de logopedist kan verrichten om de kwaliteit van leven bij volwassenen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren.

Brenda Bouwmeester, logopedist bij Liemerije zal u deze avond meenemen in wat zij kan betekenen voor iemand met dementie. Er zal voldoende ruimte voor vragen zijn.

Deze café-avond vindt plaats op 23 mei in Dienstencentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3, Zevenaar. De deuren openen om 19.00 uur en de avond start om 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl.
OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties