Alzheimer-Café over dementie en logopedie

6 Views
Dementie wordt veroorzaakt door een stoornis in de hersenen. Een veelvoorkomende oorzaak is de ziekte van Alzheimer. Kenmerkend voor dementie zijn de geheugenstoornissen die steeds erger worden. Daarnaast kunnen er andere stoornissen optreden, zoals gedragsproblemen en veranderingen in karakter. Taal- en/of spraakstoornissen kunnen bij alle vormen van dementie voorkomen. De verschijnselen van dementie verschillen per persoon en per ziekte. Op een gegeven moment kunnen er ook problemen ontstaan met eten en drinken. Deze problemen kunnen verschillende oorzaken hebben. Voorlichting en begeleiding zijn daarom zeer belangrijk. Er zijn echter tal van interventies die de logopedist kan verrichten om de kwaliteit van leven bij volwassenen met dementie en hun mantelzorgers te verbeteren.

Brenda Bouwmeester, logopedist bij Liemerije zal u deze avond meenemen in wat zij kan betekenen voor iemand met dementie. Er zal voldoende ruimte voor vragen zijn.

Deze café-avond vindt plaats op 23 mei in Dienstencentrum De Hooge Bongert, Hooge Bongert 3, Zevenaar. De deuren openen om 19.00 uur en de avond start om 19.30 uur. De toegang is gratis. Voor meer informatie kunt u een mail sturen naar alzheimercafe.zevenaar@alzheimervrijwilligers.nl.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!