zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenAmy Oduro wint regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd!

Amy Oduro wint regionale finale Nationale Voorleeswedstrijd!

Amy Oduro van basisschool de Lanteerne uit Nijmegen heeft vanmiddag de regionale finale van de Nationale Voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond plaats in het Barghse Huus in ’s-Heerenberg. De winnaar zal binnenkort regio 6 vertegenwoordigen in de provinciale finale. En wellicht wordt zij wel De Nationale Voorleeskampioen 2023!

De 8 kandidaten werden, aangemoedigd door hun supporters, om de beurt door het presentatie duo Funniematie naar voren gehaald en kort aan het publiek voorgesteld. Vervolgens las iedere kandidaat een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Terwijl Funniematie het publiek vermaakte, trok de jury zich terug. Er werd gelet op zaken als uitspraak, verstaanbaarheid en tempo. Ook het contact van de voorlezer met het publiek was belangrijk. Na een spannend kwartiertje, werd het verlossende woord door juryvoorzitter Henk Groote (wethouder Gemeente Montferland) gesproken.

Amy las een fragment voor uit het boek Juf Braaksel en de geniale ontsnapping van Carry Slee. De jury vond dat zij een kalme, mooie stem had, boeiend voorlas en rustmomenten durfde te nemen waardoor je in het verhaal werd gezogen. Amy zal één van de deelnemers zijn aan de provinciale finale die op 17 april gehouden zal worden in het Posttheater te Arnhem.

De Nationale Voorleeswedstrijd

De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend. De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

De Nationale Voorleeswedstrijd wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Boekenbon BV.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties