vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioBach's Hohe Messe door het Bach Collegium Rhenanum

Bach’s Hohe Messe door het Bach Collegium Rhenanum

Onder auspiciën van de Duits-Nederlandse cultuurvereniging Liemers-Niederrhein presenteert het Bach Collegium Rhenanum op zondag 27 november Bach’s magistrale Messe in h-Moll (BWV 232) in de Christus-König-Kirche in Kleef. Aanvang 15.00 uur.
Deze compositie van de grote meester wordt beschouwd als een van de belangrijkste en meest imposante religieuze toonzettingen ooit geschreven. Bach verenigt hierin bijna alle denkbare grote compositie-technieken, die tot dan toe in Renaissance en Barok toegepast werden en gaf daarmee op unieke wijze en op eenzame kwalitatieve hoogte vorm aan de oude latijnse mistekst.
Aan de mis werken solisten, Koor en Orkest in vier-, vijf-, zes- en achtstemmige en solistische composities samen, met als resultaat een schitterend muzikaal monument met momenten van extreme schoonheid.

Vocale solisten zijn Marjon Strijk en Karin Schulte (Sopraan), Merel van Schie (Alt), Adrian Fernandes (Tenor) en Janko Fraanje (Bas). Solistische instrumentale medewerking wordt verleend door o.a. Johanna Rode, Violine, Eva Elgeti, hobo, Anna Hendriksen, traverso, Remco Nieuwenhuis, tromba, Ietsje Bontekoe, corno, Fabiola Hallen en Ineke van der Lee, fagot, Thomas Weihrauch, violoncello en Wim Wijting, orgel/continuo, samen met de strijkers van het Bach Collegium Rhenanum. Concertmeester is Veronika Hoffmann-Schneider. Dirigent is Hans Linnartz.

Dit concert wordt uitgevoerd door het Bach Collegium Rhenanum.

Kaartvoorverkoop vanaf 7 november.

EMMERICH Buchhandlung RESSING, Kaßstraße 56
KLEVE Buchhandlung HINTZEN, Hagsche Straße 46
Radio/TV Rinke Emmericherstraße 147
Reservering door overmaken op Konto: NL90 RABO 0304 8008 56
Liemers-Niederrhein. (of bij de Kerk vanaf 14.00 uur)

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties