vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenBasisscholen Duiven in ban van zaalvoetbalfinales

Basisscholen Duiven in ban van zaalvoetbalfinales

Op vrijdag 11 maart vindt in sportcentrum Triominos de apotheose plaats van de derde DVV/VTON scholencompetitie zaalvoetbal. In drie verschillende leagues werd afgelopen maanden fanatiek om een finaleplek gestreden. De jongens uit groep 8 speelden in de Champions League, groep 7 nam deel aan de Europa League en de meisjes uit groep 7/8 kwamen uit in de Ladies League.

Zeer populair
De zaalvoetbalcompetitie is een initiatief van DVV en VTON-trainingsmethodiek en erg populair onder de schooljeugd. Ruim 150 leerlingen verdeeld over 21 teams schreven zich in. De teams bestaan uit spelers van dezelfde school en dragen de naam van de school aangevuld met een zelfverzonnen toevoeging.

Jeugdscheidsrechters en moeders
Tussen november en maart werden 70 wedstrijden gespeeld. Deze werden vrijwel allemaal gefloten door talentvolle DVV-jeugdscheidsrechters. Opvallend was dat veel enthousiaste moeders de rol van leidster en coach op zich namen. En met succes! Angelique van Helden en Esther Stoker leidden hun teams, Het Veer/The Killers en Klokhuis/All Stars naar de finale van de Champions League. In de poule kwamen beide teams ook al tegen elkaar uit. Toen was het Klokhuis met 3-1 de sterkste.

Jeugdopleiding DVV
DVV ziet jeugdzaalvoetbal als een verrijking voor haar opleiding en slaat met de scholencompetitie bovendien een brug naar het onderwijs. Samen met de voor alle jeugdtrainers beschikbare VTON-trainingsmethodiek en de eigen Techniekschool heeft DVV een compleet en uniek voetbalaanbod voor de jeugd van zes tot twaalf jaar.

 De finales van de 3e DVV scholencompetitie zaalvoetbal

16:00 – 16:25 uur

Finale Europa League: Remigius Boys   –   Remigius 7B

16:30 – 16:55 uur

Finale Ladies League: Het Veer/De Veertjes   –   Remigius Ladies

FOTO: de Champions League finalisten Klokhuis/All Stars en Het Veer/The Killers na hun wedstrijd in de poulefase.

Achterste rij: Esther Stoker, Bart Berkel, Storm van Noesel, Ruben Venneman, Liam Stoker, Daan Hinderks, Thijmen Heling, Chris van Loon en Angelique van Helden.
Voorste rij: Danny Hoedemaker, Rick van Helden, Sven de Weijer, Twan Blom en Nick Kreunen

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties