zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioBasisschool de Wissel start als eerste basisschool met campagne ‘Zevenaar Drinkt Water’.

Basisschool de Wissel start als eerste basisschool met campagne ‘Zevenaar Drinkt Water’.

Basisschool de Wissel uit Zevenaar start vandaag officieel als eerste basisschool met de drink-water-campagne ‘Zevenaar Drinkt Water’. Dansschool Dansjefit uit Zevenaar verzorgt die dag een danssessie op het schoolplein. Wethouder Tienke van der Werf opent deze sessie door het Drink Water-logo op het schoolplein te spuiten. Aansluitend krijgen de leerlingen een water- en voedingsles aangeboden, passend bij het thema.

Gemeente Zevenaar wil met de campagne ‘Zevenaar Drinkt Water’ kinderen en hun ouders het drinken van water stimuleren en onder de aandacht brengen. Dat doet zij in nauwe samenwerking met scholen, kinderopvangorganisaties, sportverenigingen en bedrijven. Water is immers gezond en draagt bij aan een gezonde jeugd in een gezonde omgeving.

Teveel suiker, teveel overgewicht
De drink-water-campagne is niet alleen gericht op het stimuleren van het vaker en meer drinken van water, maar ook ervoor zorgen dat water drinken weer de normaalste zaak van de wereld wordt. Teveel kinderen drinken gezoete drankjes. Gemiddeld drinkt één kind zes zoete drankjes op een dag. Door het teveel aan suikers kunnen kinderen zich slechter concentreren, gaan ze slechter presteren en worden ze drukker dan normaal. Ook krijgen ze te veel calorieën binnen en lopen ze het gevaar (te) dik te worden.

Zevenaar is JOGG-gemeente
Gemeente Zevenaar is sinds februari 2015 officieel een zogeheten JOGG- gemeente. JOGG staat voor Jongeren Op Gezond Gewicht en behelst een landelijke aanpak. De JOGG- aanpak wordt ingezet om de stijgende lijn van het aantal jongeren 0-19 jaar met overgewicht/ obesitas om te zetten in een daling. De drink-water-campagne is een onderdeel van de JOGG-aanpak. Deze aanpak is een bewezen effectieve aanpak die voortkomt uit de Franse EPODE-aanpak die staat voor Ensemble Prévenons l’Obesité Des Enfants, oftwel ‘laten we samen overgewicht bij kinderen aanpakken’.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties