dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgBijeenkomst Doesburg over energiezuinige woningen

Bijeenkomst Doesburg over energiezuinige woningen

Op maandagavond 29 februari om 20.00 uur vertellen de energiespecialisten van Hoom over de mogelijkheden van energiebesparing in Doesburg. 

De afgelopen week ging energiespecialist Johannes Frölich van Hoom al langs bij een paar woningen in de stad, o.a. in de Esdoornlaan, Potsmaat en Begoniastraat: “Energie besparen is maatwerk. Als mensen belangstelling hebben voor bijvoorbeeld energie besparen door isolatie, dan gaan wij langs om te kijken of het mogelijk is. We kijken onder meer naar het dak, de muren, de vloer en andere mogelijkheden voor zuiniger wonen. Veel bewoners van Doesburg krijgen hun woning niet goed warm. Mensen hebben last van koude voeten, kille muren en tocht’. Dat blijkt ook uit een online onderzoek van de gemeente Doesburg en onafhankelijk energiespecialist Hoom.

Veel mogelijkheden om te besparen
De bewoner aan de Esdoornlaan wil graag zo veel mogelijk zonnestroom van zijn dak afhalen. In de woning in de Potsmaat en de Begoniastraat waren vooral veel kansen voor vloerisolatie en spouwmuurisolatie. Eén van de bewoners zegt: “Ik ben me er van bewust dat er iets moet gebeuren aan energiebesparing. Dit levert hopelijk ook een mooie besparing in geld op. En het is leuk om iets met mensen uit de buurt te doen.”

Hoom maakt het makkelijk en overzichtelijk
Wie ook interesse heeft in energiezuiniger wonen is van harte welkom op de informatieavond. U krijgt meer te horen de mogelijkheden en over het krijgen van een persoonlijk energieadvies en ook over de uitkomsten van het online energieonderzoek in Doesburg. De energiespecialisten van Hoom zetten de verschillende energiebesparende maatregelen op een rij inclusief de kosten. Daarvoor zijn offertes aangevraagd bij drie geschikte bouw- en installatiebedrijven. Bewoners die mee willen doen, kunnen intekenen op de maatregel van hun keuze. Als meer dan 15 mensen meedoen, krijgen ze een aantrekkelijke wijkkorting.

Doe mee aan het buurtonderzoek
De bijeenkomst is op 29 februari om 20.00 uur in de burgerzaal in Doesburg. Inloop is vanaf 19.30 uur. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hoom: info@maakjehuishoom.nl of (088) 1911888. Of ga naar www.maakjehuishoom.nl/doesburg voor het laatste nieuws. U kunt hier ook nog het online buurtonderzoek invullen. Wie meedoet, maakt kans op de WakaWaka, een lamp op zonnecellen.

 

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties