maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Gemma Tiedink-KoningBlog Gemma Tiedink-Koning | Valentijnsdag

Blog Gemma Tiedink-Koning | Valentijnsdag

Initiatief nemen en iets doen wat je nog nooit eerder gedaan hebt, vind ik spannend. Wie vind dat niet?

Woensdag 8 februari was het dan zover: tijdens de Dialoog en Doorpakweken in Gemeente Duiven hielden we als gemeenteraad de eerste rondetafelgesprekken met de raad. Om eens inwoners te spreken die we normaal niet spreken, selecteerden we hiervoor de deelnemers door loting. Spannend, Spannend, spannend. Wie zouden er komen en zou het ook echt een inspirerende avond worden voor inwoners èn raadsleden. We hadden bedacht dat het goed zou zijn een ‘ludieke’ aftrap te doen om een sfeer te creëren waarin inwoners zich vrij voelen hun ideeën voor een mooiere gemeente te delen, en uit te spreken wat zij hierbij van de gemeente verwachten. Aan mij die eer.

Eén voor één kwamen de deelnemers binnen, net als ik, niet echt op hun gemak. Want ook voor hen geldt: iets doen wat je nog nooit gedaan hebt, is spannend. Deelnemer Teun verwoordde het zo: ‘Ik ben niet zo’n prater, niet zo geleerd.’ Hij was er toch. Het idee dat je als gemeenteraadslid gestudeerd moet hebben, hoorde ik al vaker. Terwijl je alleen maar hoeft te zeggen wat je vind. Maar ‘zeggen wat je vind’ is natuurlijk helemaal niet makkelijk, daarvoor moet je vaak eigen drempels over door van jezelf te houden. Studeren is daarvoor echt niet nodig.

Daarom koos ik, in het kader van ‘verbeter je eigen dorp, begin bij jezelf’, voor het fragment: Bart van der Weide ‘Ik hou van mij’ (Harry Jekkers). Trouwens, in het kader van valentijnsdag: ‘Wie van zichzelf houdt geeft pas echt iets kostbaars, als hij ‘ik hou van jou’ tegen die ander zegt’….

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

  1. Mooie foto Gemma, past bij het verhaal! Een goed begin en mooi initiatief waar hopelijk de vruchten van geplukt zal worden in de nabije toekomst. We zullen er voor duimen!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties