zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeThema'sBlogsBlog Ruby van den Bergh | Reaguurders

Blog Ruby van den Bergh | Reaguurders

Ik lees graag de nieuwsberichten die geplaatst worden op Facebook door de redacties van o.a. RTL Nieuws, NOS, en Omroep Gelderland. Ook volg ik de gezelliger onderwerpen die geleverd worden door RTL Boulevard, Linda Magazine, etc. Even een rondje Facebook en ik ben weer helemaal bij qua nieuws en shownieuws. Maar waar ik steeds weer intrap, is het lezen van de reacties eronder. Die zijn tegenwoordig voor een groot deel totaal ongenuanceerd tot zelfs grof. En ik merk dat ik daar steeds meer moeite mee heb. Ik word boos, moet echt op mijn handen gaan zitten om niet iets venijnigs of scherps te plaatsen om al die akelige ‘reaguurders’ flink op hun nummer te zetten. Toegegeven: ik heb het een enkele keer gedaan. Kreeg dan zelfs flink wat ‘vind-ik-leuks’ ook. Maar het lucht niet op… want een uur later is mijn reactie weer ondergesneeuwd door nog meer geschreeuw en behoorlijk weinig wol.

Wat is dat toch tegenwoordig? Hoe meer mensen non-stop de beschikking hebben over internet, hoe feller en heftiger de reacties worden, lijkt het wel. De drempel om iets lelijks te typen is laag, en met een snelle ‘klik’ staat het al online. Sommige opmerkingen zijn zo bizar gemeen, dat ik me afvraag wat voor mensen dat ‘in real life’ zijn. Zouden zij ook scheldend en tierend door het leven gaan? Maken ze elkaar thuis ook uit voor rotte vis? Of is het juist dat anonieme van het internet, het veilig achter je schermpje zitten, dat het laagje beschaving wegvalt? Eigenlijk zou er elke keer dat iemand een reactie typt, voor het plaatsen nog een pop-up-scherm moeten komen met de vraag ‘weet u zeker dat u dit wil plaatsen?’

Wat te doen? Me afmelden van de nieuwssites? Dat wil ik ook weer niet. Ik wil wel op de hoogte blijven. De reacties niet meer lezen dan…? Ik vrees dat dat voorlopig de enige oplossing is voor mij. Ik ben benieuwd hoe lang ik het volhoud… Ik ga maar vast weer op mijn handen zitten.

Wilt u reageren op deze blog? Dat mag! Ik kijk uit naar uw vriendelijke reactie…

Ruby Van Den Bergh

OOK INTERESSANT?

3 REACTIES

 1. Idd ik vermijd lezen maar wanneer ik reacties per ongeluk lees heb ik ook altijd de behoefte deze mensen in real life te ontmoeten. K ga ze toch eens uitnodigen zo nu en dan. Ben trouwens ook benieuwd naar jou in real life. Date? Niet omdat je blog nasty is trouwens?

 2. Ik vind het een goed stuk waar je overschrijft, Ruby.
  Een paar jaar geleden heb ik eens iemand ontmoet die ik van een forum ken; het was een groepsmeeting.
  Op het forum was ze rap van tong maar in real life was zij verschrikkelijk verlegen.
  Dit vond ik toen al een rare gewaarwording; dat mensen zich zo anders kunnen voordoen.
  Het is verschrikkelijk dat mensen op het internet andere mensen zulke nare dingen toewensen. Helaas is dit iets van deze tijd.
  Gelukkig zijn er ook nog mensen die hier niet aan meedoen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties