vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeBlogger Wim NabbeBlog Wim Nabbe | Geleuter over duurzaamheid

Blog Wim Nabbe | Geleuter over duurzaamheid

Bijna iedereen die ik tegenkom in de Liemers wil best een ‘duurzaam steentje’ bijdragen. Maar we worden tegenwoordig bedolven onder aanbiedingen voor zonnepanelen en ‘geleuter’ over klimaatverandering en duurzaamheid. Soms zie je door de bomen het bos niet meer. En ook ik vraag me af: Wat kan ik in en met mijn eigen woning concreet doen aan ‘duurzaamheid’?

Zijn zonnepanelen of isolatiemateriaal in mijn woning echt lonend? Welke mogelijkheden zijn in mijn woning het best?

Hoe zit het trouwens met overheidssubsidies? Kan ik daar ook wat mee?

Wie geeft mij onafhankelijke en betrouwbare informatie?

Surf eens naar www.liemersenergieloket.nl. Daar kun je de antwoorden vinden. Wedden dat het je verder helpt?!

Daarom ben ik trots op ons Liemers Energieloket dat we een paar maanden geleden hebben gelanceerd: een‘digitaal loket’ waar we terecht kunnen met al onze technische en financiële vragen op het gebied van zonnepanelen, isolatiematerialen, dubbelglas, subsidie- en leningsmogelijkheden en nog veel meer. Inzicht inzicht in onze energierekening en tal van tips om energie te besparen. Hulp nodig? Bel gewoon de telefonische helpdesk van het energieloket voor een deskundig en onafhankelijk advies. Het Liemers Energieloket kan ons dan in verbinding brengen met Liemerse ondernemers die ons concreet kunnen helpen.

Samen met Sjoerd Geurts hebben we er een vlog over gemaakt. Sjoerd maakte de opnames en liet mij maar fietsen… Maar, we laten leuke voorbeelden zien van woningeigenaren die zelf al maatregelen hebben getroffen. Eenvoudige maatregelen die we allemaal kunnen treffen. Ik word er blij van en neem de ideeën ter harte. Ook ik ga mijn eigen huis verduurzamen, met hulp van onze lokale ondernemers. Want ik kan je wel vertellen dat er veel expertise is onze regio. En die hulp ga ik inschakelen. Omdat het kan, maar vooral omdat ik het nodig vind! Laat deze opa maar schuiven. Want ik doe het niet alleen voor mezelf, maar zeker ook voor mijn (klein)kinderen.

Het Liemers Energieloket is een initiatief van vijf Liemerse gemeenten dat ondersteund wordt door Groene Allianties de Liemers. Draag ook een mooi steentje bij aan onze ambities om van de Liemers de meest duurzame regio van Nederland te maken! Lees er alles over op www.gadeliemers.nl

Wim Nabbe
Omgevingsmanager Groene Allianties de Liemers
wim@gadeliemers.nl

Omgevingsmanager van Groene Allianties de Liemers, Wim Nabbe, neemt ons mee in de wereld van duurzaamheid. Vanaf nu zal hij ieder kwartaal ons meenemen in de mogelijkheden om ons prachtige gebied De Liemers energieneutraal te krijgen.

 

OOK INTERESSANT?

1 REACTIE

Reacties zijn gesloten.

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties