zaterdag, april 13, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenBonte stoet trekt door Loose straten

Bonte stoet trekt door Loose straten

Ondanks de tegenvallende weersvoorspellingen heeft carnavalsvereniging De Nathalzen uit Loo een prachtige optocht achter de rug. Vanochtend gaf burgemeester Rik de Lange (Duiven) om klokslag 11.11 uur met een confettischot het startsein voor de Loose Parade. Laveloos won in de categorie praalwagens (leus: ‘Met het EK staan we langs de kant, de derde helft nemen we het heft in eigen hand’), Yoloos was de beste in de categorie loopgroepen, duo’s en individuen (leus: ‘Wij zijn de pareltjes van de optocht’) en De Klungelkuntjes was volgens de 7-koppige jury de beste jeugdgroep (leus: ‘Een echte vent drink 0 procent’). De winnaars komen alle uit Loo.

De Loose parade werd gehouden op Blauwe Maondag. Dat is sinds jaren de naam voor carnavalsmaandag in Loo. De festiviteiten begonnen in alle vroegte, om 9.30 uur, met een gratis en vooral lekker carnavalsontbijt voor alle feestvierders. Vrijwilligers van de vereniging boden onder andere koffie, erwtensoep en brood met ei en spek aan de bezoekers aan. Dit ontbijt werd opgevrolijkt met muziek van ons huisdweilorkest Loos Alarm en een dweilorkest uit Deventer.

Om 11.11 uur trok de Loose parade in gang. Ondanks de regen en wind trokken 29 vooringeschreven groepen/ eenheden door de prachtig versierde straten van Loo. De groepen die hebben deelgenomen zijn afkomstig uit Aerdt, Duiven, Groessen, Loo, Nieuw-Dijk, Tolkamer, Westervoort en Zevenaar. Rond 14.00 uur volgde de prijsuitreiking in de meer dan goed gevulde feestzaal van De Nathalzen. Naast enkele carnavalsgroepen vielen ook de bejaardenwoningen aan de Angeroyen (mooist versierde straat) en Deo Peelen (mooist versierde woning) in de prijzen.

De Nathalzen is ontzettend blij met de deelname en het enthousiasme van alle groepen. Zij trotseerden wind en regen om in Loo deel te kunnen nemen aan de optocht, die ondanks de tegenvallende voorspellingen bij een zonnetje werd gehouden. De Nathalzen had enkele voorzorgsmaatregelen getroffen met het oog op de voorspelde storm en windstoten. Sinds zaterdag heeft De Nathalzen van uur tot uur de vooruitzichten gecontroleerd. Doorgang van de optocht, één van de jaarlijkse hoogtepunten, is uiteindelijk niet in gevaar geweest.

Foto: Loo In Beeld/ René van de Peppel.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties