dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenBouw mee aan een toekomst voor nieuwe Zevenaarders!

Bouw mee aan een toekomst voor nieuwe Zevenaarders!

Bij verhuizen komt veel kijken. Dat geldt zeker voor vluchtelingen die voor het eerst in een Nederlandse gemeente komen wonen. Steek je graag je handen uit je mouwen om iemand goed op weg te helpen? Dan zoeken we jou! Wij hebben nu twee vrijwilligersvacatures open staan bij VluchtelingenWerk Zevenaar.

 

Maatschappelijk begeleider

Als maatschappelijk begeleider ondersteun je vluchtelingen die nieuw zijn in de gemeente. Aan de hand van een checklist vragen jullie samen voorzieningen aan, zoals een uitkering, inrichtingskrediet en toeslagen. Ook help je bij het regelen van een huisarts, school, energiemaatschappij, verzekeringen, internetaansluiting etc. Je geeft uitleg over hoe zaken in Nederland geregeld zijn en neemt regelmatig samen de post door.

 

Spreekuurmedeweker

Vluchtelingen die al langer in een gemeente wonen kunnen langskomen op het informatie- en adviespunt (spreekuur) van VluchtelingenWerk. Als vrijwilliger beantwoord je de vragen van vluchtelingen die het spreekuur bezoeken.

 

Waarom vrijwilliger worden?

Er is altijd wat te doen en bij ons kan je mensen echt helpen met hun (eerste) stappen als nieuwe Zevenaarder. Daarnaast is het een erg afwisselende en inspirerende functie waarin geen dag het zelfde is.  “Je geeft wat, maar je krijgt er ook iets voor terug. Het geeft zoveel voldoening om te zien hoe ze zich steeds beter zijn gaan redden.”

 

 

Interesse in één van de functies? Of heb je wat vragen om te weten of het echt iets voor jou is?

 

Bel even of stuur ons een mailtje:

e-mailadres: ekunne@vluchtelingenwerk.nl / acichecka@vluchtelingenwerk.nl

telefoonnummer:  0481 466 007

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties