zaterdag, juli 20, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenBouw nieuw duurzaam hoofdkantoor Nathan op 7Poort van start

Bouw nieuw duurzaam hoofdkantoor Nathan op 7Poort van start

De bouw van het nieuwe duurzame hoofdkantoor van Nathan begint op 7 december. Het pand van de specialist op het gebied van duurzame klimaattechnologie wordt gebouwd op industrieterrein 7Poort in Zevenaar en is geheel in lijn met de visie van Nathan op duurzaamheid en wordt gebouwd volgens de nieuwste technieken op het gebied van duurzaam verwarmen en koelen. Wethouder Anja van Norel van de gemeente Zevenaar is ook aanwezig bij dit startmoment: “Fijn om Nathan te verwelkomen op 7Poort. Het moderne duurzame pand dat zij bouwen symboliseert waar 7Poort voor staat: ondernemen met het oog op de toekomst”.

Grondboring
De bouw start officieel met de eerste grondboring. Dit wordt gevierd in het bijzijn van de Nathan-medewerkers van het huidige kantoor in Duiven en de toekomstige naaste buren van het nieuwe pand. Het nieuwe pand gaat duurzaam verwarmd en gekoeld worden met een Warmte- en Koude Opslagsysteem (WKO) dat gekoppeld is aan een alpha innotec warmtepomp.

Duurzaamheid door combinatie techniek en architectuur
Architectenbureau WillemsenU en Nathan laten zien dat door in een vroeg stadium samen te werken met alle specialismes, het mogelijk is een duurzame totaaloplossing te bereiken. Klimaattechniek wordt gecombineerd met bouwkundige materialen en producten, een efficiënte constructie en hoogwaardige architectuur. Binnen komt er een aangenaam stabiel klimaat, doordat er gebruik gemaakt gaat worden van betonkernactivering, vloerverwarming en de ventilatie met warmteterugwinning om de hoge duurzaamheidsdoelen te halen. De keuze voor betonkernactivering zorgt voor een zeer duurzaam gebouw dat techniek en design optimaal combineert, waarbij de techniek wordt weggewerkt in het schoonwerk betonnen plafond. Dat zorgt voor een strak beeld, minimaal gebruik van materiaal en ongestoord warmte-uitwisseling tussen de vloer/plafond en de ruimte.

Scholingscentrum voor duurzame installaties
Het nieuwe hoofdkantoor zal dienen als een praktijkvoorbeeld van de totaaloplossing en producten die Nathan aanbiedt in de Benelux. Daarnaast gaat het pand dienen als scholingscentrum op het gebied van duurzame installaties en totaalconcepten. De ingebruikname van het nieuwe hoofdkantoor staat gepland voor het voorjaar 2018.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties