Feestelijke afsluiting project Leven in De Liemers

237 Views

Het project ‘Leven in De Liemers’ is gistermiddag feestelijk afgesloten in Het Musiater in Zevenaar. Het project ‘Leven in De Liemers’ is gestart in juli 2015 en werd mogelijk gemaakt door de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de provincie Gelderland.

Het doel van dit project was om inwoners van de Liemers hun verhalen van weleer te laten vertellen en deze verhalen op papier te zetten. Een groot aantal vrijwilligers ging als interviewer aan de slag. Nu, inmiddels ruim een jaar later werden de resultaten van het project gepresenteerd. De wethouders Tienke van der Werf (Zevenaar), Johannes Goossen (Duiven) en Hans Breunissen (Westervoort) kregen een bord met een tijdlijn van het Canon van de Liemers aangeboden.
Alle (aanwezige) vrijwilligers die aan het project hebben meegewerkt werden in het zonnetje gezet. Ze kregen van de Ridders René en Bas van Omroep Gelderland een lintje met de tekst Ridder van Gelre opgespeld. Een aantal studenten van het Liemers College werden op het podium gecomplimenteerd voor het maken van filmpjes over WO II. Ook de winnaars van de Liemerse kennisquiz en Kidsquiz kregen van de ridders René en Bas een prijs uitgereikt. Na afloop was er gelegenheid nog even gezellig te borrelen en na te praten. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Paul Mulder. Woensdagavond wordt bij TV Gelderland ook aandacht aan de ‘canon’  besteed.

Voor meer informatie en de verhalen: www.levenindeliemers.nl

Foto en tekst: Ina Kotterman

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!