zondag, juli 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurFeestelijke afsluiting project Leven in De Liemers

Feestelijke afsluiting project Leven in De Liemers

Het project ‘Leven in De Liemers’ is gistermiddag feestelijk afgesloten in Het Musiater in Zevenaar. Het project ‘Leven in De Liemers’ is gestart in juli 2015 en werd mogelijk gemaakt door de gemeenten Duiven, Westervoort en Zevenaar en de provincie Gelderland.

Het doel van dit project was om inwoners van de Liemers hun verhalen van weleer te laten vertellen en deze verhalen op papier te zetten. Een groot aantal vrijwilligers ging als interviewer aan de slag. Nu, inmiddels ruim een jaar later werden de resultaten van het project gepresenteerd. De wethouders Tienke van der Werf (Zevenaar), Johannes Goossen (Duiven) en Hans Breunissen (Westervoort) kregen een bord met een tijdlijn van het Canon van de Liemers aangeboden.
Alle (aanwezige) vrijwilligers die aan het project hebben meegewerkt werden in het zonnetje gezet. Ze kregen van de Ridders René en Bas van Omroep Gelderland een lintje met de tekst Ridder van Gelre opgespeld. Een aantal studenten van het Liemers College werden op het podium gecomplimenteerd voor het maken van filmpjes over WO II. Ook de winnaars van de Liemerse kennisquiz en Kidsquiz kregen van de ridders René en Bas een prijs uitgereikt. Na afloop was er gelegenheid nog even gezellig te borrelen en na te praten. De muzikale omlijsting werd verzorgd door Paul Mulder. Woensdagavond wordt bij TV Gelderland ook aandacht aan de ‘canon’  besteed.

Voor meer informatie en de verhalen: www.levenindeliemers.nl

Foto en tekst: Ina Kotterman

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties