dinsdag, april 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioBuitenwerkochtend op biologische melkveehouderij De Klaver

Buitenwerkochtend op biologische melkveehouderij De Klaver

Buitenwerkochtend in Angerlo voor vrijwilligers op zaterdag 4 maart

 

Op zaterdag 4 maart wordt een buitenwerkochtend georganiseerd bij de biologische melkveehouderij De Klaver in Angerlo. Vrijwilligers gaan de bosrand snoeien en takken zagen. De werkdag duurt van 10.00 tot 12.30 uur. We beginnen met koffie/thee en uitleg. Aanmelden voor de werkdag kan via deklaver@rumaweb.nl.

 

Aan het werk in de buitenlucht

Wilbert en Astrid van de Cruijsen, eigenaren van boerderij De Klaver, willen het onderhoud van de houtsingels en struweelhagen rondom hun weilanden graag aan pakken met een vaste groep vrijwilligers. Het contact met mensen maakt het werk leuker. Het gaat met name om landschapsonderhoud zoals het snoeien van houtsingels, aanleggen van takkenrillen en verwijderen van bramen.

 

Uniek bedrijf op een prachtige locatie

De Klaver is een bijzonder boerenbedrijf, gelegen op Landgoed Bingerden. Deze historische buitenplaats bestaat uit monumentale gebouwen, een landschapspark en omliggende landerijen. Wilbert en Astrid van de Cruijsen pachten een deel van de landerijen voor hun melkveehouderij. De 70 koeien en 40 stuks jongvee grazen op de kruidenrijke graslanden en ook in nabijgelegen natuurgebieden van Natuurmonumenten langs de IJssel.

 

Buitenwerkdagen voor bewoners in de omgeving van Angerlo

Dit is één van de buitenwerkdagen waarvoor Wilbert en Astrid bewoners uit de buurt uitnodigen. Het worden gezellige dagen waar iedereen elkaar leert kennen én wat leert over landbouw, landschap en natuur. Het doel is uiteindelijk om een groepje vrijwilligers bij elkaar te krijgen dat eens in de zoveel tijd mee wil komen helpen op de boerderij. Bekijk het portret van melkveehouderij De Klaver op slgelderland.nl.

 

Aanmelden

Aanmelden voor de werkdag kan via deklaver@rumaweb.nl  

 

Dit is een activiteit van het Platform Natuurinclusieve Landbouw Gelderland en wordt mogelijk gemaakt door Provincie Gelderland.

OOK INTERESSANT?
- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties