vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenBurgemeester Huub Hieltjes geeft twee stempassen aan inwoner van 17 jaar

Burgemeester Huub Hieltjes geeft twee stempassen aan inwoner van 17 jaar

Burgemeester Huub Hieltjes geeft twee stempassen aan inwoner van 17 jaar

Vandaag heeft burgemeester Huub Hieltjes van de gemeente Duiven twee stempassen overhandigd aan Liat Blum. Liat wordt komende zondag 18 jaar. Daarom mag zij volgende week stemmen. Zij is dan één van de jongste stemmers van de gemeente Duiven.

Volgende week woensdag (15 maart) zijn de verkiezingen voor de provinciale staten en het waterschap. 18-jarigen mogen dan voor het eerst stemmen. Ze mogen meteen twee stemmen uitbrengen: voor de provincie en het waterschap. Daarom krijgen ze twee stempassen.
Voor hen een kans om mee te beslissen wat er de komende vier jaar wordt besloten in de provincie Gelderland en bij waterschap Rijn en IJssel.
De leden van provinciale staten kiezen ook leden van de Eerste Kamer. Daarom heeft je stem voor de provincie gevolgen voor de politiek in Den Haag.

 

Burgemeester Huub Hieltjes: “Ik roep iedereen op om te gaan stemmen. De beslissingen van de provincie, het waterschap en de Eerste Kamer hebben invloed op de toekomst van jou en andere inwoners. Maak daarom gebruik van je recht om te kiezen.”

 

Liat voelt zich vereerd dat zij als jongste stemmer mag meedoen aan de verkiezingen in de gemeente Duiven. “Het is belangrijk om als jongere te gaan stemmen, want wij zijn de toekomst. Door te stemmen heb ik de kans om mee te beslissen”.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties