donderdag, mei 23, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurCaDanse, een internationaal dans- en muziekfestival

CaDanse, een internationaal dans- en muziekfestival

Stichting Balfolkfabriek organiseert van 22 tot en met 25 oktober 2015 CaDansa, een 4-daags dans- en muziekfestival met een internationaal karakter in Duiven. Na drie succesvolle edities in 2012 en 2013 in Utrecht, 2014 in Duiven, wordt de samenwerking met het CCOG voortgezet in 2015. Men zal dit jaar nog meer kunnen dansen op live-muziek, verzorgd door topmuzikanten uit Frankrijk, België en Nederland. Overdag zijn er dans- en muziekworkshops door professionele docenten uit binnen- en buitenland.

Balfolk is een muziek- en dans genre, gebaseerd op franse volksdansen, dat nu in een modern jasje is gegoten, waardoor het een hip alternatief voor uitgaan is geworden. Mensen komen voor de goede muziek, het samen dansen (vooral in koppels, en soms ook in de hele groep), de sociale happening, een lokaal, biologisch speciaal biertje aan de bar of om zelf muziek te maken op het open podium.

Afgelopen drie jaar waren de eerdere edities erg succesvol; bezoekers kwamen uit heel Europa en de reacties waren lovend.  Dit jaar voor de tweede keer in Duiven zal er extra veel aandacht zijn voor lokale samenwerking. Naast de zeer prettige samenwerking met het CCOG worden er gesprekken gevoerd met verschillende partijen oa Folkcafe De Liemers, Volksdansvereniging Zevenaar, Biodansa Duiven, Muziekschool Duiven, Dweilorkest James Overlast, Biologische boerderij de Horsterhof, Konings keuken, basisschool de Wereldwijzer, basisschool Sint Remigius en de Weggeefhoek.

De donderdag wordt weer expliciet opengesteld voor bezoekers uit Duiven en omgeving, zij mogen gratis naar binnen en krijgen een introductieworkshop zodat ze daarna de vloer op kunnen. Ook is er die avond een speciaal luisterprogramma voor wie het dansen nog een stap te ver vindt.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties