donderdag, juli 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenCentrum voor Jeugd en Gezin werkt in Duiven 'vindplaatsgericht'

Centrum voor Jeugd en Gezin werkt in Duiven ‘vindplaatsgericht’

De gemeente Duiven wil de gewone positieve ontwikkeling van kinderen en jongeren ondersteunen. Dit gebeurt door het Centrum voor Jeugd en Gezin (CJG) ‘vindplaatsgericht’ en ‘op locatie’ te laten werken. Alle vindplaatsen zijn ingericht en daardoor komt het wekelijks spreekuur aan de Eltensestraat per 1 januari 2016 te vervallen.

Ouders en verzorgers met vragen over opgroeien en opvoeden kunnen op een laagdrempelige manier in Duiven met een professional hierover praten.  Op plekken waar ouders en verzorgers zelf regelmatig komen, namelijk op de peuterspeelzaal, het kinderdagverblijf of de basisschool. Ouders zijn op het gebied van opvoeding de eerste verantwoordelijke voor hun kinderen. Uitgangspunt is de eigen kracht van ouders en hun kinderen, en van de pedagogische omgeving van het kind.

Op de ‘vindplaatsen’ is twee keer per maand een jeugdverpleegkundige of een maatschappelijk werker aanwezig. Ouders die een vraag willen stellen over opvoeden en opgroeien kunnen hier terecht. Ook docenten van basisscholen, leidsters van peuterspeelzalen en kinderdagverblijven kunnen bij deze professional terecht en worden hiermee ondersteund in hun werk. Daarnaast worden op locatie koffieochtenden georganiseerd waarin ouders met elkaar in gesprek gaan over opvoeden en opgroeien.

Telefonisch contact opnemen met het CJG gaat via het loket WWZ, van maandag t/m vrijdag 0900‑279 1111 of mail naar cjg@duiven.nl.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties