vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDoesburgCoach Kor zwaait na veertig jaar af bij RB de Breuly

Coach Kor zwaait na veertig jaar af bij RB de Breuly

Kor de Boer is afgezwaaid als trainer van ReddingsBrigade de Breuly. Op dinsdag 7 juli gaf Kor in het Lentebad zijn laatste training aan de wedstrijdleden van de Liemerse vereniging. Vanwege zijn ‘bijzondere en langdurige inzet’ heeft het bestuur van RB de Breuly hem het ‘lidmaatschap van verdienste’ toegekend.

Na bijna veertig jaar wedstrijdtrainer en coach te zijn geweest – Kor de Boer is al sinds 1974 lid van de vereniging – gaat Kor zelf meer sporten en activiteiten met zijn gezin ondernemen. De trainingen worden vanaf nu verzorgd door Stefan Ubbink, instructeur en jarenlang lid bij de reddingsbrigade.
Kor verzorgde de trainingen voor zowel de senioren, junioren als de aspiranten. Iedere dinsdagavond en zaterdagochtend stond hij aan het bad om de leden te trainen voor diverse (inter-)nationale wedstrijden. Vele zondagen ging hij mee als coach naar wedstrijden. Kor behaalde met deze zwemmers diverse gouden, zilveren en bronzen medailles op diverse NK’s, EK’s en WK’s.Dat Kor een verdienstelijk trainer is, blijkt ook uit het feit dat door zijn begeleiding tientallen leden in diverse  nationale selecties hebben gezwommen. De bekendste is Robert Hendriks uit Pannerden. Hij kreeg een A-status van NOC*NSF en zwemt  momenteel nog steeds in de nationale selectie.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties