maandag, april 22, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurDe Ziep op wereldmuziektournee!

De Ziep op wereldmuziektournee!

Dit schooljaar is het project “MuZiep Theater” gestart. Het betreft een samenwerking voor een periode van drie jaar met het team van De Ziep en docenten van Kunstwerk! Het Musiater.

De Ziep, een school voor voortgezet speciaal onderwijs in Didam, heeft van het Fonds voor Cultuurparticipatie een subsidie ontvangen om het muziekonderwijs een impuls te geven. Daarvoor is de samenwerking gezocht met Kunstwerk! Het Musiater in Zevenaar (theater/muziekschool).

Leone Fruchte, praktijkondersteuner beeldende vorming van De Ziep en initiatiefneemster van het project: “De docenten van Kunstwerk! Het Musiater hebben vanaf september wekelijks muzieklessen gegeven aan groepen leerlingen van school. De teamleden van De Ziep verzorgden de verdere aankleding. Samen zijn er verschillende ateliers ingericht, waarbij toegewerkt werd naar twee voorstellingen in Het Musiater. De disciplines die aan bod kwamen waren: rap, popband, ritme, smartlappen, Achterhoekse rock, inrichten van het toneel, ICT, beeld en geluid etc. Het was een zeer inspirerende samenwerking, waarbij we veel geleerd hebben van elkaar. Dit smaakt naar meer!”

“Muziekonderwijs draagt bij aan de ontwikkeling van de jongeren. Muziek maken, er naar luisteren, samen optreden is een sociale activiteit. In de wereld van de jongeren is bijna altijd muziek aanwezig. Dit is op scholen echter steeds minder terug te vinden. Dat is de reden dat wij zo graag mee wilden werken aan dit project. Onze docenten hebben de samenwerking als zeer waardevol ervaren. Zij willen allen volgend jaar weer meedoen, dat zegt eigenlijk al genoeg”, aan het woord is Nanda van Loon, coördinator muziekeducatie Kunstwerk! Het Musiater.

Dinsdag 20 december jl. was het dan zover. De leerlingen namen het publiek mee in een reis door de wereld. Twee fantastische optredens, een middag – en avondvoorstelling. De ouders, familieleden en belangstellenden die in de zaal aanwezig waren hebben volop genoten van het enthousiasme en de multi talenten van de jongeren. Het was een spetterend optreden, beloond met een staande ovatie. Margot Kleinpenning, directeur van De Ziep: “De samenwerking tussen De Ziep en Het Musiater wordt voortgezet. Met de subsidie kunnen we ook de komende twee jaar veel aandacht geven aan muziekeducatie. Muziek verdient een plek binnen het onderwijs. Er zijn alweer nieuwe ideeën, dus ook volgend jaar kunt u een geweldig optreden verwachten”.

Foto: v.l.n.r. de rappers Thijs, Piet, Dennis en Georgios Lazakis (docent Het Musiater) tijdens hun optreden.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties