maandag, juni 24, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioEducatieve feestdag voor 40-jarig NME

Educatieve feestdag voor 40-jarig NME

Dit jaar bestaat Het Liemers Centrum voor Natuur- en Milieu-Educatie (NME) 40 jaar. Op zaterdag 19 september wordt daarom een educatieve feestdag georganiseerd in en rondom het NME-gebouw, Vestersbos 2 in Zevenaar. Opzet is dat de aanwezigen actief zijn tijdens de diverse workshops en bij de kramen. Iedereen is welkom tussen 11.00 en 16.00 uur. Het programma is bestemd voor jong en oud. De toegang is gratis. Om 11.00 uur wordt de jubileumactiviteit officieel geopend en worden de verkregen cadeaus van de basisscholen uit de gemeenten Duiven, Doesburg, Westervoort en Zevenaar tentoongesteld. Alle 40 basisscholen hebben creatief een dierenbehuizing verfraaid vanwege de verjaardag van NME.

De bezoekers kunnen op 19 september verschillende activiteiten doen die NME normaliter aanbiedt. Je kunt o.a. papier maken, uilenbraakballen uitpluizen, popcorn bakken, slootdiertjes zoeken, proefjes doen met water en het weer, wilgentenen vlechten, werken met zeepbellen, pannenkoekjes bakken etc. Ook kunnen in het NME gebouw de aanwezige levende dieren bekeken worden. Daarnaast geven imkers in en bij de bijenstal een toelichting over de levende bijen. Verder zijn 10 marktkramen ingericht door organisaties waarmee NME samenwerkt, t.w. Groei en Bloei, Corona Borealis, Nestkastenwerkgroep De Liemers, IVN werkgroep De Liemers, Beverwerkgroep, Kinderboerderij Rosorum, Buffelboerderij en Tante Yo, Weidevogelwerkgroep, boerderij Genders en bijenvereniging De Liemers.

Het Liemers Centrum voor NME, toentertijd nog Schoolbiologische Dienst geheten, begon op 1 augustus 1975. Momenteel werkt NME structureel voor o.a. de scholen in de gemeenten Duiven, Doesburg, Westervoort en Zevenaar, die subsidie beschikbaar stellen.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties