woensdag, februari 21, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeAlgemeenFeestdagen

Feestdagen

Het was Sinterklaas en we vierden het zoals altijd bij mijn opa en oma in Westervoort. Er waren een paar discussies die ik even met je door zal nemen. De eerste ging over wat het woord staart was (ik weet niet welk gesprek eraan voorafging) in het Westervoortse dialect, of het nou steart, start of steert was. Ik heb het even opgezocht in het boek ‘Liemers dialect in Westervoort’ dat ik diezelfde avond van Sinterklaas kreeg. Maar daar stond het niet in, misschien staat het in de andere twee delen. We gingen eten, we aten een boerenkool ovenschotel. Mijn oma had twee varianten gemaakt, de vegetarische variant en de vlees variant. Alleen het verwarrende was dat iedereen zijn eigen benaming had voor het eten. Er kwamen de volgende namen voorbij: vleesgehakt, fossielgehakt of neanderthalergehakt, maar de beste vond ik toch wel het pvvgehakt.

 De ochtend begon al goed, na een lekker kerstontbijtje gingen we bakken/koken voor eerste en tweede kerstdag. We maakten hartige muffins, cup cakes, hartige muffins en minipizza. Ik nam de pizza voor mijn rekening en begon vol goede moed. Ik belegde de pizza en hij kon de oven in. Nu kan er niet veel meer fout gaan zou je zeggen, het enige dat fout kon gaan ging ook fout, ik laate de pizza verbranden… En dat was niet het enige dat die dag mislukte, de cup cakes mislukten ook nog, maar misschien het ergste. We waren vergeten een kerstcadeautje te kopen voor mijn opa en oma…

Bij mijn opa en oma stond een mooie kerstboom en het was een gezellige boel. Na zoals altijd veel discussies gingen we een rondje wandelen, lang ons nieuwe huis dat nog vol op in verbouwing is. Na het wandelen gingen we een spelletje doen, (daar is mijn oma nou eenmaal dol op) ‘30 Seconds’. Het idee van het spel is dat je een kaartje krijgt met 5 woorden, deze woorden moet je omschrijven zonder het woord te noemen. Na het eten gingen we aan tafel, klaar voor het voorgerecht, dat was gevulde champignon met kaassaus. Het hoofdgerecht was rijst met groente en als nagerecht hadden we kletskoppen met ijs.

’s Avonds op weg naar huis zagen we vuurwerk, boven Arnhem-zuid, dit was met sinterklaas ook al. Ik denk dat het in Arnhem-zuid iedere avond oud en nieuw is. Maar als de echte jaarwisseling een feit is wens ik iedereen een gelukkig 2024!

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties