vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioGemeente Westervoort stelt een nieuwe woonvisie vast

Gemeente Westervoort stelt een nieuwe woonvisie vast

De gemeenteraad van Westervoort heeft de Woonvisie Westervoort 2015-2020 vastgesteld. Met de nieuwe woonvisie wordt ingespeeld op de woonvraagstukken in Westervoort. De gemeente geeft ‘richting aan wonen’ en biedt duidelijke kaders voor bestaande en nieuwe woningbouwplannen. Daarnaast vormt de beleidsvisie de basis voor de op te stellen prestatieafspraken met Vivare.

Bijzondere aandacht is er voor: jongeren, ouderen en zorg. Uit onderzoek blijkt dat (minimaal) 36% van de Westervoortse jongeren ouder dan 20 jaar in Westervoort wil blijven wonen. De gemeente gaat de komende jaren aan de slag om de kansen van jongeren op de Westervoortse woningmarkt te vergroten. Voor ouderen en zorgbehoevenden is op dit moment voldoende aanbod. Uit de analyse van de woningmarkt blijkt dat er nog een opgave ligt in de toekomst. Woningen moeten aangepast worden en zorgaanbod moet ook op lange termijn aansluiten op de vraag.

Voor de bestaande woningvoorraad wordt de komende jaren gewerkt aan een toekomstvisie. Hoe aantrekkelijk zijn de wijken om in te wonen en hoe zorgen we ervoor dat het woongenot op peil blijft? In de toekomstvisie komen de antwoorden op deze en andere vragen aan bod.

Westervoort heeft voldoende woningbouwplannen om in de nieuwbouwbehoefte te voorzien. Nieuwe prognosecijfers geven een behoefte aan van ca.250 woningen voor de komende 10 jaar.

Basis voor prestatieafspraken

De woonvisie vormt de basis voor de zogeheten prestatieafspraken met woningcorporatie Vivare. De gemeente wil in overleg met Vivare over:

  • de omvang van de huurwoningvoorraad;
  • de betaalbaarheid en beschikbaarheid van woningen;
  • de kansen van jongeren;
  • energiebesparing

Er komt een jaarlijks woningmarktrapport Westervoort. Hierin worden de feiten en cijfers van het voorgaande jaar gepresenteerd en wordt vooruitgekeken naar het komende jaar.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties