woensdag, februari 21, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioLevenGemeente Zevenaar doet opnieuw burgerpeiling ‘Waar staat jegemeente?’

Gemeente Zevenaar doet opnieuw burgerpeiling ‘Waar staat jegemeente?’

Inwoners geven gemeente Zevenaar een algemene waardering van 6,3.

Ruim 700 inwoners van gemeente Zevenaar hebben in oktober 2023 zowel schriftelijk als online meegedaan aan de peiling ‘Waar staat gemeente Zevenaar?’. De vragen in dit onderzoek gingen onder meer over gemeentelijke dienstverlening, voorzieningen en woon- en leefomgeving. De algemene waardering die de inwoners gemeente Zevenaar geven is een 6,3. Het is de tweede keer dat de gemeente dit onderzoek liet uitvoeren.

Aan inwoners van de gemeente zijn vragen gesteld over verschillende onderwerpen: woon- en leefomgeving, de relatie inwoner-gemeente, gemeentelijke dienstverlening en zorg en welzijn. Ook zijn door respondenten ideeën aangedragen om de wijk of leefomgeving (verder) te verbeteren.

Algemene waardering
De algemene waardering die inwoners gemeente Zevenaar geven ligt iets onder het landelijke gemiddelde van 6,5. “We willen dat onze gemeente een fijne en veilige plek is om te wonen, werken en recreëren. Wij zien in de resultaten de bevestiging dat er zaken zijn verbeterd, maar zien zeker ook een heldere opdracht tot verbetering op andere vlakken”, zegt wethouder Arthur Boone.

Resultaten
Uit de peiling bleek onder meer dat 90 procent van de deelnemers zich veilig voelt in hun buurt, 8 op de 10 deelnemers op tijd terecht kon bij de gemeente en het aantal deelnemers dat onveilige verkeerssituaties ervaart, is gehalveerd. Tegelijkertijd toont de peiling onder meer dat het vertrouwen van de respondenten in de overheid is gedaald, vinden minder respondenten dat er genoeg wordt gedaan aan de leefbaarheid in de buurt en vond 35 procent van de deelnemers dat zij niet goed op de hoogte worden gehouden van de afhandeling van klachten of aanvragen. Wethouder Boone: “We zijn de deelnemers enorm dankbaar. De beoordelingen en aangedragen tips zijn ontzettend belangrijk en waardevol en helpen ons om samen van gemeente Zevenaar een zo prettig mogelijke leefomgeving te maken.”

Bekijk vanaf medio februari alle resultaten Alle resultaten zijn naar verwachting vanaf medio februari te bekijken via www.waarstaatjegemeente.nl. Hier is ook een vergelijking met andere gemeenten te vinden.

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties