dinsdag, juni 18, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeDuivenGeslaagd Jumelageweekeinde

Geslaagd Jumelageweekeinde

Na bijna twee jaar noodgedwongen coronapauze bezocht een Duivense delegatie in het weekeinde van 16 en 17 oktober partnergemeente Gemünden am Main. Dit is een Duitse gemeente in het noorden van de Duitse deelstaat Beieren. In totaal reisden dit keer 33 Duivenaren in het 33e jaar van de stedenband mee.

De delegatie stond onder leiding van locoburgemeester Ineke Knuiman en comitévoorzitter Nico Schoenmakers. Voor het eerst bezocht ook een groep van dertien medewerkers en cliënten van het Horsterpark de Duivense partnerstad. Zij gaven mede kleur aan de traditionele herfstmarkt.

In Dickenskostuums prezen zij Hollandse kaas, tulpenbollen en poffertjes aan. Verder was een vertegenwoordiging van de Groessense caranavalsvereniging ‘de Deurdreiers’ meegereisd. Zij legden contact met Gemündense carnavalisten met het oog op toekomstige uitwisselingen. Ook zijn er afspraken gemaakt over een jeugdvoetballersuitwisseling in de maand juni 2022.

Op zondagochtend vond het traditionele vriendschapsboomplanten plaats. Dit keer werd, zeer toepasselijk, een Hollandlinde geplant. Aansluitend werden er enkele korte toespraken gehouden door de locoburgemeesters en comitévoorzitters. Een mooie bevestiging van deze 33-jarige vriendschapsband.

 

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties