vrijdag, juni 14, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioCultuurGuja Sandholt en pianiste Hellen Vegter te gast bij Filmhuis

Guja Sandholt en pianiste Hellen Vegter te gast bij Filmhuis

De Wesendonck Liederen zijn zondag in Filmhuis Zevenaar te horen. Mezzosopraan Guja Sandholt en pianiste Hellen Vegter beginnen hun voorstelling om 11.00 uur.

Of ze iets met elkaar hadden is onbekend. Richard Wagner vond in Mathilde Wesendonck in elk geval zijn muze. Mathilde was schrijfster en dichter. Wagner nam vijf gedichten en maakte er de Wesendonck Liederen van. Componist Richard Wagner had revolutionaire sympathieën. De revolutie in Saksen mislukte en Wagner vluchtte, met achterlating van zijn vrouw en actrice Minna, naar Zwitserland. Daar had hij een beschermheer, de zijdehandelaar Otto Wesendonck. Diens vrouw inspireerde Wagner tot de opera ‘Tristan en Isolde’. In dezelfde tijd zette hij haar gedichten op muziek. Elementen zijn terug te vinden in de opera.

Naast de Wesendonck Liederen is tijdens het zondagconcert ook de cyclus ‘Haugtussa’ van Edvard Grieg te beluisteren. ‘Haugtussa’ is oorspronkelijk een episch verhaal met mythische wezens: het Elfenmeisje, de draak en het fantoom. Velen zien Grieg’s bewerking als zijn meesterwerk en het is zeker één van de mooiste liederencycli voor de vrouwelijke stem ooit geschreven. Entree: € 10,- / donateur/vriend € 8,-

Voor kaarten en meer informatie www.filmhuiszevenaar.nl of tel. nr. 0316-344250

OOK INTERESSANT?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties