zaterdag, mei 25, 2024
No menu items!
Liemers Actueel is vernieuwd
HomeNieuws uit de regioHelft zonnepanelen op Bat Hal 12 in Zevenaar al gereserveerd

Helft zonnepanelen op Bat Hal 12 in Zevenaar al gereserveerd

Kom naar de informatiebijeenkomst op zaterdagmiddag 16 april en stel je vragen aan de mensen van Energie van Hollandsche bodem.

De helft van de ruim 1300 zonnepanelen op het dak van BAT Hal 12 in Zevenaar is inmiddels verkocht of gereserveerd door enthousiaste bewoners. Doe ook mee en verlaag je energierekening,dan wek jij straks 100% groene energie op, en draag jij ook bij aan een betere leefomgeving. Nieuwsgierig of het ook iets voor jou is? Kom dan naar de informatiemiddag op zaterdagmiddag 16 april (15.00 – 17.00 uur), in Zalencentrum Staring in Zevenaar.

Half februari dit jaar gaf wethouder Tineke van de Werf het startsein voor de verkoop van zonnepanelen op het dak van het gemeentehuis, BAT Hal 12. “Op het dak van het gemeentehuis liggen al ruim 2000 zonnepanelen heerlijk in het zonnetje, maar die zijn voor eigen gebruik van het gemeentehuis,” zo geeft Erik Zweers van Energie van Hollandsche bodem aan.

De gemeente wil echter ook haar bewoners in staat stellen om duurzame energie op te wekken en daarmee de inwoners in de gelegenheid te stellen, om hun energierekening te verlagen. De gemeente heeft hiervoor een deel van het dak van HAL 12 ingeruimd zodat bewoners collectief zonne-energie kunnen opwekken met bewoners uit de buurt.

“Het is bijzonder leuk om te merken dat mensen hier erg enthousiast op reageren. De Zonnepanelen gaan we plaatsen op het dak, als 75% van de ruim 1300 panelen verkocht zijn. We hebben goede hoop dat we snel met de realisatie kunnen beginnen.” Aldus Zweers.

Informatiebijeenkomst

Op zaterdagmiddag 16 april (15.00 -17.00 uur) organiseert Energie van Hollandsche bodem een tweede informatiebijeenkomst. “Wij vinden het belangrijk dat mensen ons zien en weten wie wij zijn. Daarom organiseren wij graag informatiebijeenkomsten waar we nader uitleg kunnen geven en eventuele vragen graag beantwoorden.”

Adresgegevens

Zalencentrum Staring

Grietakkers 3

6905 CD Zevenaar

Nu inschrijven voor Zonnedak Hal 12

Inschrijven voor deelname kan interessant zijn: als jij geen ruimte of een geschikt dak hebt voor zonnepanelen op eigen dak, kan je toch meeprofiteren van zonne-energie. Iedere opgewekte kWh energie levert je € 0,16 op. Voor een gemiddeld gezin is dat snel een paar honderd euro per jaar. Wie zich inschrijft wordt automatisch lid van de energiecoöperatie. Dit is een voorwaarde om de opbrengst te kunnen verrekenen met de eigen energierekening. Het zonnedak is beschikbaar voor inwoners en kleine bedrijven die wonen of gevestigd zijn in de postcodegebieden 6901, 6902, 6903, 6904 of 6905.

Kijk op onze website. Je kunt hier alvast uitrekenen hoeveel panelen mogelijk voor jou interessant zijn om jouw energierekening te verlagen: http://www.evhb.nl/zevenaar-hal-12/inschrijven

 Energie van Hollandsche bodem
Energie van Hollandsche bodem wil op een onafhankelijke wijze bijdragen aan een eerlijke en duurzame samenleving. Ze ontwikkelt en onderhoudt zonneparken en –daken waar particulieren en MKB-bedrijven zelf groene stroom kunnen opwekken en zo hun energierekening kunnen verlagen.

Foto: Sandra Cornelissen

OOK INTERESSANT?

2 REACTIES

  1. Gisteren 16 mei omstreeks 20.15 uur aanwezig voor informatie over zonnepanelen in de Griethse Poort. Doch de overmatige belangstelling was een totale binnenloop naar deze avond. Heb mij deze toeloop bekeken en dacht hier kom ik nooit meer binnen. Doch op deze wijze gaarne meer informatie over de zonnepanelen welke jullie verstrekt hebben aan de toehoorders.
    Als dit schrijven wordt beoordeelt voor inschrijving voor vrijblijvend advies dan meldt ik mij hierbij aan.
    Met vriendelijke groet,
    J.Verhalle

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

- Advertenties -
 De nieuwe brochure van Kunstwerk! is uit.
 TV beugels of audio beugels kopen? Dat doe je bij de TV beugel Specialist!
 Film brengt een gevoel over

Meest gelezen

Nieuwste reacties