Hide of Pride? Theatergroep UIT zet publiek aan het denken

62 Views

Wist u dat beautiful het meest vertaalde woord is uit het Engels en dat het hart het meest getekende object op aarde is (naast de Penis overigens)? Liefde (en seks) houdt de mensheid al millenia bezig. In Hide of Pride wordt met humor en een eerlijke blik gekeken naar die liefde, in al zijn varianten. Want dat iedereen heel verschillend naar de liefde kijkt mag duidelijk zijn. Maar betekent dat ook dat we elkaar niet kunnen begrijpen?

Door middel van een online survey en verschillende persoonlijke gesprekken heeft de groep van regisseuse Floortje Visser echte verhalen verzameld. Er werden meningen en ervaringen gevraagd van zowel voor- als tegenstanders van de LHBTI+ gemeenschap, door gebruik te maken van twee afzonderlijke vragenlijsten. Deze echte ervaringen van echte mensen zijn vervolgens verwerkt tot het script van de voorstelling Hide of Pride, waarin de spelers proberen zo dicht mogelijk bij de realiteit te komen.

In Hide of Pride onderzoeken de spelers van de jongvolwassenen van UIT wat er gebeurt als je de voor- en tegenstanders van de LHBT+ gemeenschap langere tijd in een gesloten ruimte bij elkaar zet. Mensen die recht tegenover elkaar staan. Ze moeten hun kamer delen, worden verplicht om de discussie met elkaar aan te gaan en onder toezicht worden juist de meest controversiële onderwerpen besproken. Dat kan natuurlijk nooit goed gaan. Want als je zo ontzettend verschillend tegen genders en liefde aankijkt, dan kun je toch niets met elkaar gemeen hebben? Of wel?

De voorstelling is te zien in het Musiater te Zevenaar/

Datum: 19 november aanstaande. Aanvang 20.15 uur. Entree: 15 euro.

Reageer op dit artikel

Uw e-mail adres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met (verplicht).

Repeat speelt Rumours!

Meer weten over de Liemers? Ga naar De Liemers Helemaal Goed!